Puheenaihe

Kuljetusyrittäjien hätähuutoon pikavastaus – "Talvihoitoon välittömästi 2 miljoonan euron korotus"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Liikenne- ja viestintäministeriö (lvm) antaa teiden talvihoitoon välittömästi 2 miljoonan euron lisärahoituksen.

Kuluva talvi on ollut poikkeuksellisen hankala tieliikenteessä etenkin raskaille ajoneuvoille. Lumisissa ja liukkaissa oloissa on sattunut useita onnettomuuksia. Kuljetusyrittäjät ovat kärsineet myös, kun kuljetuksia ei ole voitu ajaa aikataulussa.

Yrittäjät ovat vedonneet poliitikkoihin tilanteen korjaamiseksi.

Lvm vastasi huutoon torstaina kertomalla lisärahoituksesta tienpitoon. Raha myönnetään osana ministeriön ja Liikenneviraston yhteisestä teiden talvihoidon tehostamisohjelmaa. 

Varat otetaan teiden päällystämiseen tarkoitetuista määrärahoista. Tämä tarkoittaa, että noin 3000 kilometrin vuosittaisesta päällystämisestä vähenee muutamia kymmeniä kilometrejä.

– Teemme tieliikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden takaamiseksi nyt nopeita toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi. Talven sääolosuhteet ovat olleet erittäin vaikeat liikenteelle ja tienpidolle ja olemme saaneet teiden kunnosta paljon palautetta sekä yksittäisiltä kansalaisilta että yrityksiltä. Meidän tulee varautua siihen, että keliolosuhteiden nopeista muutoksista on tulossa pysyvä ilmiö, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kommentoi tiedotteessa. 

Talvihoidon tasoa nostettiin ministeriön mukaan kuluvan tämän vuoden alussa yli 600 tiekilometrillä korottamalla merkittävien tieosuuksia hoitoluokkaa. Kohteita on ministeriön mukaan eri puolilta maata. 

Korotus merkitsi noin 0,5 miljoonan euron lisäpanostusta talvihoitoon vuositasolla.

Liikennevirasto nostaa vielä kuluvan talven aikana talvihoidon tasoa nostamalla hoitoluokkaa pääosin vähäliikenteisemmällä tieverkolla arviolta noin 700–1400 tiekilometriä, sekä käyttämällä lisärahoitusta palveluhiekoituksiin ja täsmähoitoon erityisesti raskaan liikenteen reiteillä. 

Rahoitusta on määrä käyttää myös laadunvalvonnan tehostamiseen. Kohteet valitaan yhteistyössä ely-keskusten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat