Urheilu

Matti Heikkinen: "Kymmenes sija pitää hiihtää"

Matti Heikkinen.

Jorma Rinne / arkisto

Matti Heikkinen sijoittui kymmenenneksi Pyeongchangin olympiakisojen 15 kilometrin vapaan tyylin maastohiihtokisassa. Heikkisen nykykuntoon nähden tulos oli hyvä ja Heikkiselle myös uran paras sijoitus olympiakisoissa henkilökohtaisella matkalla.  

– Kymmenes sija. Siihenkin pitää hiihtää, harva siihen elämässään pystyy, mutta missään nimessä ei ole linjassa tavoitteiden kanssa, mitkä tälle kaudelle asetettiin, Heikkinen sanoi.

Heikkisen mukaan harjoituskausi ei mennyt hyvin.

– Asioita on pyritty tekemään koko ajan tällä kaudella näitä kisoja varten. Eri tavalla kuin aikaisemmilla kausilla. Ne jäljet piirtyy elokuun puolivälin paikkeille. Sen jälkeen on ollut vaikeaa saada asioita tasapainoon.

Palautuminen on epäonnistunut.

– Ei ole ollut semmoinen hyvä meininki niiden päivien aikana. Ei ole tehty riittävän laadukasta työtä riittävästi. On ollut alipalautumista ja hieman ylikuormaa. Suoritukset ovat olleet Toblachia lukuun ottamatta keskinkertaisia.

– Jos katsoo neljää viime kautta. Kolme hyvää ja yksi huono. Ei kannata isossa kuvassa liikaa raipata. Olen tyytyväinen, että tässä kunnossa pystyin kymppisijan ottamaan, mutta missään nimessä se ei vastannut tavoitteita, Heikkinen jatkoi.

Epäonnistuneen kuntokehityksen tausta on vuoden takaisissa tapahtumissa. Hyvin menneiden Lahden MM-kisojen jälkeen Heikkinen ei palautunut riittävästi.
– Lähtisin liikkeelle sieltä, että olisin saanut itseni kunnolliseen palautuneeseen tilaan Lahden MM-kisojen jälkeen, hän sanoi.

Heikkisellä on jäljellä vielä kaksi matkaa. Todennäköisesti ne ovat hänen uransa viimeiset olympiastartit. 

– Eihän nämä kisat tähän loput. Täällä hiihdetään vielä viesti ja 50 kilometriä, hän sanoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat