Paikalliset

SJK kohtaa Suomen Cupissa FF Jaron

SJK-valmentaja Tommi Kautoselle Jaro on tuttu seura. Pietarsaaresta ei ole luvassa helppoja pisteitä.

Arkisto/ Steindy via Wikipedia

SJK kohtaa lauantaina Pietarsaareen FF Jaron Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa.

Pietarsaaren Tellushallissa pelattava Pohjanmaan derby on lohkovaiheen toiseksi viimeinen ottelu. Voitolla SJK varmistaisi jatkopaikan Suomen Cupissa.

SJK:n lohkoa johtaa tällä hetkellä VPS yhden pelin enemmän pelanneena. Ero toisena olevaan Kerhoon on yksi piste. Kolmantena, kolmen pisteen päässä SJK:sta, on Jaro.

SJK-päävalmentaja Tommi Kautonen ei usko helppoihin pisteisiin.

– Se on paha paikka vierailla, sillä Jaro hallitsee oman hallinsa ja olosuhteensa. Ja jo useita vuosia he ovat olleet siellä erittäin vaikea vastustaja kaikille. Mutta tottakai me kuitenkin lähdetään siitä, että tällä kertaa me haetaan sieltä itsellemme positiivinen tulos, Kautonen toteaa seuran tiedotteessa.

Kautonen tuntee Veikkausliigan paluuta hakevan Jaron olosuhteet ja toimintakulttuurin: Kautonen oli kaudella 2010 Jarossa apuvalmentajana ja päävalmentajana farmiseura JBK:ssa.

– Heillä on usean vuoden kokemus siitä, miten joukkue muuttuu kausien välissä isosti, ja vähän kuin nollasta rakennetaan joka kausi. Joten niille ihmisille, jotka siellä on ollut töissä ja mukana pidempään, ei joukkueen muutoksessa ole mitään uutta. Jos joku seura osaa hoitaa muutoksen, niin Jaro sen kyllä osaa.

Seinäjoen Sanomien kauden kultapelaaja, SJK:n hyökkääjä Aristote "Totti" Mboma uskoo, että Jaro tulee olemaan kova vastustaja.

– Meidän täytyy pystyä näyttämään osaamisemme. Kyllä me voittamaan lähdemme.

Jaro-pelaajista seinäjokelaisille on tuttu puolustaja ja entinen SJK-kapteeni Pavle Milosavljevic, joka pelaa Jarossa nyt toista kauttaan.

Arvio seinäjokelaisten ryhmästä on varovainen. Ilveksestä tehdyt hankinnat, Tendengin ja Ayarnan, Milosavljevic tietää vaarallisiksi.

– En ole hetkeen nähnyt SJK:n pelaavan, ja heillä on uusia pelaajia sekä uusi valmentaja, joten on vaikea arvioida, miten SJK pelaa lauantaina. Mutta uskon, että SJK on organisoitu joukkue, jolla on paljon taitavia pelaajia. Pelaajat kuten Tendeng ja Ayarna ovat uskomattoman hyviä, ja mielestäni SJK:lta erinomainen päätös kiinnittää heidät. Aksalu on mielestäni paras maalivahti Suomessa, ja Dorman on legenda, joten hyviä pelaajia riittää. Mielestäni pelaamme yhtä Suomen parasta joukkuetta vastaan ja siitä tulee hyvä testi meille, Milosavljevic kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat