Paikalliset

Totti sai yllättyä SJK:n menosta – "Ei tällaista ole muissa seuroissa ollut"

TOTTI SJK:n hyökkääjä Aristote ”Totti” Mboma odottaa hyvää alkavaa kautta. Jalkapalloilijan kuulumisia voi jatkossa seurata sivuillamme julkaistavasta blogista.

Aristote Mboma, tutummin Totti, on kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta. Hän muutti Suomeen vuonna 2007.

Anna-Pia Ahola

Aristote Mboma, tuttavallisemmin Totti, on viihtynyt Seinäjoella. Siirryttyään SJK:n riveihin reilu vuosi sitten hän sai todeta, että meno seurassa on hieman riehakkaampaa kuin muualla.

23-vuotias hyökkääjä on kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta. Suomeen hän muutti vuonna 2007. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa Lahti, Oulu ja Espoo, mutta mies sanoo viihtyvänsä hyvin Seinäjoella.

– Aluksi mietin, että mikä kaupunki tämä muka on?

Loppujen lopuksi Seinäjoki osoittautui sopivan kompaktiksi. Jalkapallo täyttää pitkälti päivät ja vapaa-aikaansa Mboma viettää 3-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Mihinkään ei ole pitkä matka. Tyttären kanssa käymme talvella paljon Joupiskalla.

Aivan nykyistä menoa mies ei osannut odottaa, kun vielä pelaili jalkapalloa hiekkakentillä Afrikassa. Nuoren pojan tie toi Suomeen ja täällä hän aloitti jalkapallon harrastamisen tosissaan.

Hän on ehtinyt edustaa jo useaa seuraa, mutta SJK osoittautui omalla tavallaan erityiseksi.

– Pari kolme pelaajaa järjestävät joukkueelle välillä aivan käsittämättömiä tehtäviä. Sellaisia, että välillä menee jo vähän yli, mutta niille saa nauraa seuraavanakin päivänä.

Kun mieheltä kysyy, millaisia tehtävät ovat, hän alkaa nauraa ja pudistelee päätään. Tarinat ovat kuulemma sellaisia, etteivät sovi kaikkien korville.

– No joo, yksi oli sellainen, että menimme alasti uimaan jokeen uimahallin takana. Pakkasta oli 19 astetta, eihän siinä ollut mitään järkeä. Ei tällaista ole muissa seuroissa ollut, Mboma naurahtaa.

Mboma pelasi AC Oulun riveissä Ykkösessä ennen sopimustaan SJK:n kanssa. Hän iski viimeisellä kaudellaan Ykkösessä 18 maalia pelaamassaan 27 ottelussa. Hän voitti myös Ykkösen maalikuninkuuden.

Mboma toivoo ja odottaa hyvää tulevaa kautta joukkueelleen ja itselleen.

– Nyt on vähän väsy, olemme treenanneet kovaa. Fiilis on silti hyvä.

Mboman kuulumisia jalkapallon maailmasta ja sen ulkopuolelta tullaan kuulemaan vuoden mittaan Seinäjoen Sanomien sivuilla julkaistavassa blogissa noin kuukauden välein.

Aristote ”Totti” Mboma

23-vuotias, kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta.

Asunut Suomessa vuodesta 2007 lähtien.

Edustaa Veikkausliigassa pelaavaa Seinäjoen jalkapallokerhoa.

Kertoo kuulumisistaan Seinäjoen Sanomien sivuilla julkaistavassa blogissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat