Paikalliset

SeAMK aloittaa varainkeräyskampanjansa: "Tulevaisuuden korkeakoulu ja Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä."

SeAMKin rehtori Tapio Varmolan mukaan SeAMK haluaa tehdä kampanjalla työtä koko Etelä-Pohjanmaan menestymisen eteen.

Kaisla Mustakartano

Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa.

Saadakseen osuutensa potista korkeakoulun on kerättävä yksityistä pääomaa. Kyseessä on siis valtion vastinrahoitus, joka kohdennetaan ammattikorkeakoulujen kesken suhteessa niiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tekee oman osuutensa korkeakoulunsa kehittämisen eteen ja aloittaa valtion vastinrahaan perustuvan varainkeräyskampanjan.

SeAMK sai rahankeräysluvan helmikuussa, ja nyt aloitettava kampanja jatkuu kuluvan vuoden loppuun.

SeAMKin rehtorin ja toimitusjohtajan Tapio Varmolan mukaan SeAMK haluaa tehdä kampanjalla työtä koko Etelä-Pohjanmaan menestymisen eteen.

– Tämä ei ole meille pelkästään varainkeräyskampanja, vaan ennen kaikkea sidosryhmäkampanja. Tulemme kiertämään maakunnassa läpi merkittävän määrän yrityksiä esitellen yhteistyömahdollisuuksiamme. Uskomme vakaasti siihen, että tulevaisuuden korkeakoulu ja Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä. Alueet kilpailevat osaajista, ja nyt talouden pyörien pyöriessä on E-P:n saatava entistä vahvempi osuus heistä, Varmola toteaa tiedotteessa.

SeAMK tekee jo nyt vuosittain tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa yhteistyötä satojen yritysten kanssa. Merkitys aluetalouteen on tutkittu ja vahvistettu.

– Yhteisenä tavoitteenamme on varmistaa myönteisen kehityksen jatkuminen ja alueen kilpailukyky sekä tuottaa osaajia maakunnan yrityksiin ja yhteisöihin. Toivomme tästä koko maakuntaa – sen yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin – yhdistävän kampanjan. Jokainen lahjoitus on arvokas.

Kampanjalla kerätyt varat käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettuihin tehtäviin.

SeAMKin toimintaan yleisesti osoitetut varat on tarkoitus käyttää esimerkiksi ruokaturvallisuuden ja digitaalisuuden koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Yli 10 000 euron lahjoitus on mahdollista myös kohdentaa liiketalouden tai sosiaali- ja terveysalan osaamisen kehittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat