Paikalliset

Seinäjokelainen Jane Hölsö mukana Au pairit -sarjan uudella kaudella – "Perheen äiti ei edes halunnut au pairia"

AUPAIR Seinäjokelainen Jane Hölsö päätyi au pairiksi perheeseen, jonka äiti ei halunnut vierasta ihmistä kotiinsa.

Lumisateisessa Suomessa Jane Hölsö haaveilee auringosta ja lämmöstä. Hän sanoo olevansa parhaimmillaan, kun lämpöasteet kipuavat yli hellerajan.

Anna-Pia Ahola

Seinäjokelainen Jane Hölsö, 22, istahtaa paikallisen kahvilan pöydän ääreen. Nainen on kaksi kuukautta sitten tullut takaisin Suomeen.

– Kaipaan aurinkoa ja rantoja. En ole vieläkään tottunut tähän kylmyyteen, Miamissa kolme kuukautta viettänyt Hölsö sanoo.

Ennen reissua hän kertoo eläneensä oravanpyörässä. Hän etsi jotain aivan uutta ja päätyi suositun tositelevisio-ohjelman Au pairit uudelle kaudelle. Ohjelmassa seurataan neljän suomalaisen elämää vieraassa maassa.

– Olin aivan valmis lähtöön. Tuli vapauttava olo, kun pääsi arjesta irti, Hölsö kuvailee tunnelmiaan matkan alussa.

Lähtökohdat Hölsön au pair -kokemukselle olivat erikoiset. Amerikkalaisen, nelihenkisen perheen äiti ei halunnut au pairia kotiinsa eikä perhe olisi sellaista edes tarvinnut.

– Perheen äiti Brooklynn ei ollut töissä ja isä CJ työskentelee kotoa käsin. CJ oli aluksi se, jonka kanssa vietin aikaa ja joka esitteli minulle paikkoja.

Perheeseen kuuluu 10-vuotias poika Phoenix ja 8-vuotias tyttö Ivy Jane. Brooklynnilla kesti jonkin aikaa hyväksyä Hölsö osaksi perheen arkea.

– Ymmärrän sen, hän ei ollut omalla mukavuusalueellaan. CJ halusi au pairin, sillä hän oli itse kasvanut au pairin kanssa.

Kyseiseen perheeseen pääsy osoittautui kuitenkin varsinaiseksi lottovoitoksi. Perhe asuu pienellä saarella ylellisellä asuinalueella. Talon takapihalla aukenee golfkenttä. Perheen rento elämäntapa myös sopi Hölsölle.

– Työnkuvani oli periaatteessa se, että pyöräilin lasten kanssa kouluun. Omatoimisena tosin laitoin tiskiä ja pesin pyykkiä, mutta sain maata rannalla vaikka viisi tuntia päivässä.

Hölsö on nähnyt kuun lopussa julkaistavan kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Hän uskoo, että luvassa on viihdyttävä kausi. Au pairien kesken tuli yhteenottoja, mutta Hölsö kertoo kaikkien olevan hyvissä väleissä.

– Olen suorapuheinen. En pidä siitä, että selän takana puhutaan. Olen kuvaillutkin itseäni mustavalkoiseksi, mutta minut tuntevat näkevät myös ne värit minussa.

Kameran edessä työskenteleminen on Hölsölle tuttua, hän on ollut avustajana muun muassa Tuntemattomassa sotilaassa. Hän sanookin, että ohjelmassa nähtävä Jane on sama ihminen kuin kameroiden ulkopuolella.

– En muuta käyttäytymistäni kun kamerat käyvät. Aluksi meitä kuvattiin Miamissa enemmän, mutta muuten yleensä silloin, kun oli jotain tapahtumaa.

Hölsö ei jännitä ohjelman julkaisemista, vaikka tietää, että televisio-ohjelmissa ei aina näytetä koko totuutta. Hän kertoo tosin odottavansa yhtä jaksoa mielenkiinnolla. Eräänä iltana Miamissa hän joi itsensä niin tukevaan humalaan, ettei muista tapahtumia.

– Olen silloin ladellut kaikenlaisia totuuksia. Jännä nähdä, miten se ohjelmassa esitetään.

Kaksi eteläpohjalaista au pairia

Au pairit -sarjan viidennellä kaudella seurataan Janen, Joonan, Matleenan ja Neean matkaa Miamiin.

Kaudella esiintyy kaksi eteläpohjalaista: seinäjokelainen Jane Hölsö ja kauhajokelainen Joona Koivisto.

Kausi alkaa 29.3. Yle TV2:ssa ja samalla koko kausi julkaistaan Yle Areenassa.

Lähde: Yle

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat