Paikalliset

Tältä Kurikan uusi kampus näyttää sisältä – opinnot kampuksella aloitetaan vuodenvaihteessa

KURIKKA Uusi kampus valmistuu tänä vuonna.

Anna-Pia Ahola

Kurikan uusi kampus rakentuu kovaa vauhtia. Tilat luovutetaan oppilaitoksille marraskuussa ja opinnot uudella kampuksella alkavat vuoden 2019 alussa.

Lukiokoulutuksen ja Sedun ammattikoulutuksen yhteisen kampuksen rakennusurakka aloitettiin vuonna 2016. Tieltä purettiin vanhaa koulurakennusta ja noin 3 700 neliötä saneerattiin.

– Se oli aikamoinen puristus. Vähintään vuoden urakka tehtiin viidessä kuukaudessa, kertoo rakennustöiden valvoja Asko Paavola.

Tuosta on tultu pitkälle. Uuden kampusrakennuksen harjannostajaisia vietettiin viime viikolla. Samalla pääsimme kiertelemään ja tutkimaan, miltä uudet tilat nyt näyttävät.

Lattiapinta-alaa uudessa kampusrakennuksessa on yli 12 000 neliötä. Kampus on suunniteltu noin 800 opiskelijalle.

– Toivottavasti monipuolinen ja perinteisistä koulurakennuksista eroava kampus tuo Kurikkaan opiskelijoita muualtakin, sanoo työmaan vastaava mestari Tero Pitkämö.

Uuden kampuksen viereen rakennetaankin myös uusi oppilasasuntola, joka valmistuu samaan aikaan kampuksen kanssa. Sedun koulutus Kurikan kampuksella painottuu rakentamiseen, turvallisuusalaan sekä ict-, media-, ja viestintäaloihin.

Arkkitehdit Siistonen Oy:n suunnittelema rakennus on korkeine ikkunoineen valoisa. Avaran pääaulan ikkunaseinästä avautuu näkymä pihalle.

Paavola kertoo, että rakennustyöt valmistuvat syyskuussa, minkä jälkeen päästään sisustamaan, kalustamaan ja varustamaan.

– Tänne tulee vielä suuri määrä tekniikkaa.

Kurikan kampuksen pääurakoitsijana toimii WasaCon.

Juttua korjattu 22.3. kello 9.17: Asko Paavolan nimi korjattu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat