Paikalliset

SeAMKille 400 000 euron lahjoitus – "Korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle"

VARAINHANKINTA Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ovat päättäneet lahjoittaa Seinäjoen ammattikorkeakoululle 400 000 euroa.

SeAMKin rehtori Tapio Varmola.

Kaisla Mustakartano/Arkisto

SeAMKin saama summa on toiseksi suurin Teknologiateollisuuden lahjoituksista. Lahjoituksen saa kaikkiaan yhdeksän ammattikorkeakoulua niistä 19:stä, joissa on insinööritutkintoon johtavaa koulutusta.

Teknologiateollisuus tarkasteli lahjoituksen saavien ammattikorkeakoulujen toimintaa kriteereinään muun muassa valmistuneiden insinöörien määrä, insinöörikoulutuksen vetovoima, vastavalmistuneiden työllistyminen, koulutus-, vetovoima- ja tki-yhteistyö yritysten kanssa sekä profiloituminen ja osallisuus korkeakoulujärjestelmää koskevissa rakenteellisen kehittämisen hankkeissa.

– Tämä on erittäin arvokas tunnustus insinöörikoulutuksen pitkäjänteisestä kehittämisestä SeAMKissa. Kriteerit, joilla Teknologiateollisuus on lahjoituksista päättänyt, näyttävät meidän onnistuneen monella saralla. Erityisesti Framin aikana meillä on ollut mahdollista kehittää uusia korkeatasoisia, yritysyhteistyön tarpeisiin vastaavia oppimisympäristöjä, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Tapio Varmola sanoo tiedotteessa.

Tekniikan yksikön johtaja Jorma Nevarannan mukaan opetusmetodeja ja oppimisympäristöjä on kehitetty juuri yritysyhteistyötä ajatellen, mikä tekee SeAMKista ainutlaatuisen. Hän iloitsee myös, että opintojen keskeyttämisprosentti insinööriopinnoissa on SeAMKissa maan pienin.

SeAMKissa on pitkät perinteet tekniikan alan koulutuksessa, tutkimus- ja kehittämistoiminnassa sekä yritysyhteistyössä ja kansainvälistymisessä. Tekniikan laboratoriot ovat maan kärkitasoa ja valtakunnallisesti palkittuja. Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet tekniikan alan koulutuksen niin ikään valtakunnalliseen kärkeen vuosittaisessa AVOP- eli ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä.

Vuoden 2017 kyselyssä automaatiotekniikan insinöörien tutkinto-ohjelma sai parhaat pisteet valtakunnallisessa vertailussa. Konetekniikan insinöörien ja rakennusmestarien tutkinto-ohjelmat opiskelijoiden arviot nostivat vertailussa kakkossijalle.

Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö osallistuvat ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 1 500 000 eurolla kumpikin.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan ammattikorkeakoulujen on tärkeää panostaa erityisesti koulutuksen laatuun ja työelämälähtöisyyteen sekä opintojen etenemiseen. Tällä on suuri vaikutus yritysten osaaja- ja osaamistarpeiden näkökulmasta.

– Lahjoitus korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle. Haluamme kannustaa myös muita tahoja osallistumaan varainhankintakampanjaan. Koulutusta on erityisesti suunnattava aloille ja osaamisiin, joille on kasvavaa tarvetta yrityksissä ja työelämässä, Turunen painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat