Paikalliset

Seinäjoen vanhin fysioterapia-alan yritys siirtyy valtakunnallisen ketjun alle – "Tämä talo on elättänyt monta perhettä"

YRITYS Seinäjoen vanhimman fysioterapia-alan toimijan yrittäjät lähtevät eläkkeelle kiitollisina.

Raija Lehtinen ja Paula Koskenkorva

Anna-Pia Ahola

Seinäjoen vanhin fysioterapia-alan toimija Seinäjoen Fysikaalinen Hoitolaitos jatkaa toimintaansa valtakunnallisen Fysios-ketjun toimipisteenä. Yrityksen perusti vuonna 1970 Raija Toppari, jonka työtä 90-luvulta lähtien ovat jatkaneet Paula Koskenkorva ja Raija Lehtinen. Molemmat ovat nyt jääneet eläkkeelle luottavaisin mielin.

– Sama, osaava porukka jää tänne töihin, naiset toteavat.

Koskenkorva aloitti uransa yrityksessä vuonna 1977 lääkintävoimistelijana kesätöissä, kunnes hänet vakinaistettiin seuraavana vuonna. Lehtinen tuli taloon vuonna 1972, kun Toppari pyöritti yritystä vielä yksin.

– Hän tarvitsi aputyövoimaa ja tulin toimistohommiin. Sopimukseni oli, että olet niin kauan kuin tarvitaan, Lehtinen kertoo.

Tarvetta oli lähes 50:ksi vuodeksi. Sitten tuli eläkkeelle lähdön aika.

Vuosikymmeniin mahtuu niin iloja kuin surujakin. Koskenkorva ja Lehtinen pohtivat, että menestystarina ei olisi syntynyt ilman loistavaa työporukkaa. Uusien työntekijöiden porukkaan sopiminen on yhtä tärkeää kuin hyvä ammattitaito.

– Tämä talo on elättänyt monta perhettä, Koskenkorva sanoo.

Eräs epävarma ajanjakso oli 90-luvun laman aikaan ja siitä selvittiin työyhteisön ansiosta.

– Kaikki joustivat ja kaikilta vähennettiin. Ketään ei tarvinnut irtisanoa. Siitä sitten noustiin taas, Koskenkorva muistelee.

Työyhteisön välit ovat aina olleet tiiviit ja naiset toteavat, että heillä on käynyt hyvä tuuri. Elämän ilot ja surut on koettu yhdessä. Lehtinen sanoo, että surut ovat kuitenkin jo unohdettu ja arkistoitu.

– Paljon on naurettu, monia hyviä juttuja yhdessä eletty, Koskenkorva hymyilee.

Fysioterapia alana on muuttunut vuosikymmenten saatossa. Koskenkorva ja Lehtinen kertovat, että aikoinaan silloiset metodit olivat hyviä ja toimivia, mutta tutkimusten ja koulutusten myötä menetelmät ja osaaminen ovat monipuolistuneet valtavasti.

1970-luvulla harva tiesi, mitä fysioterapia on. Tietoisuus palveluista on vuosien saatossa kasvanut, ihmiset hakeutuvat hoitoon oma-aloitteisestikin ja tulokset puhuvat puolestaan.

– Koulutuksen myötä tulee koko ajan uusia kuvioita, mikä on hyvä, Koskenkorva toteaa.

Entisessä Seinäjoen Fysikaalisessa Hoitolaitoksessa, nykyisessä Fysios-ketjun toimipisteessä jatkaa naisten mukaan luotettava ja ammattitaitoinen porukka. Yrityksen myyminen Fysiokselle oli myös helppo päätös, sillä naiset näkivät ketjun varmana jatkajana.

Koskenkorva ja Lehtinen aloittavat eläkepäivänsä hyvillä mielin ja kiitollisina asiakkailleen ja työkavereilleen.

– Tänne voi onneksi aina tulla käymään pullapussin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valtakunnallinen toimija osti Seinäjoen Fysikaalisen hoitolaitoksen – toiminta jatkuu entiseen malliin21.3.2018 10.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat