Paikalliset

Kauhavan lentokentälle rakennetaan kansainvälisen luokan standardit täyttävä kiihdytysrata ja -areena

Kauhavan lentokentälle rakennetaan kansainvälisen luokan kiihdytysrata ja -areena.

Kauhavan lentokentälle rakennetaan kansainvälisen luokan kiihdytysrata ja -areena.

Kyseessä on ensimmäinen Suomeen rakennettava kiihdytysrata vuoden 1989 jälkeen. Kiihdytysradan rakennustyöt aloitetaan tämän kevään kuluessa. Ensimmäiset kiihdytyskilpailut, kiihdytysajon SM-kilpailujen kaksi viimeistä osakilpailua järjestetään elokuussa.

Kesällä 2019 Kauhavalla järjestetään kansainväliset Nitro Nationals -kilpailut. Arvostettujen Nitro Nationals -kilpailujen järjestäminen edellyttää, että Kauhavan kiihdytysrata rakennetaan kansainvälisten moottoriurheilun kattojärjestöjen Fédération Internationale de l’Automobilen (FIA) ja Fédération Internationale de Motocyclismen (FIM) asettamien korkeimpien laatu- ja turvallisuusstandardien mukaan. Tämä edellyttää myös, että kiihdytysradan yhteyteen tehdään katsomotilat tuhansia ihmisiä varten.

Kilpailujen lisäksi rataa käytetään testaamiseen.

LSK Business Park Oy: kanssa yhteistyösopimuksen solmineen FHRA Marketing Oy:n toimialaan kuuluu moottoriurheilukilpailuiden ja -tapahtumien sekä näyttelyiden ja messujen järjestäminen. Yhtiön omistaa Finnish Hot Rod Association ry (FHRA).

– Tulevaisuudessa järjestettävät kiihdytyskilpailut ja muut harrasteajoneuvotapahtumat piristävät varmasti myös Kauhavan kaupungin ja koko sen lähialueen turismia, elinvoimaisuutta ja yritystoimintaa. FHRA Marketing Oy pyrkiikin luonnollisesti tekemään mahdollisimman tiivistä yhteistyötä kaupungin ja paikallisten yritysten, seurojen ja mahdollisten muiden sidosryhmätahojen kanssa, tiedotteessa sanotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat