Paikalliset

SeAMKiin 4627 hakijaa – insinöörikoulutuksen suosio kasvaa

SEAMK Kevään yhteishaun toisessa haussa Seinäjoen ammattikorkeakouluun haki yhteensä 4627 hakijaa.

Matias Helinko

Aloituspaikkoja oli haettavana 875. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli 5,3 hakijaa. SeAMKissa oli haettavana 16 AMK-tutkintoon johtavaa sekä kuusi ylempään AMK -tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa. Osa englanninkielisten Nursing- ja International Business -koulutusten aloituspaikoista oli haettavana jo tammikuussa kevään ensimmäisessä hakuajassa. Silloin SeAMKiin haki 1195 hakijaa.

Toisen hakuajan hakukohteista suosituin oli fysioterapeutin päiväopetuksena toteutettava koulutus, johon oli 5,77 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Eniten hakijoita keräsi päiväopetuksena toteutettava sosionomikoulutus, jossa 50 aloituspaikkaa tavoittelee 761 hakijaa.

Kokonaisuutena sosiaali- ja terveysala jatkaa eniten hakijoita saavana alana.

– Olemme iloisia sosiaali- ja terveysalan koulutusten hyvästä vetovoimasta, koska väestörakenteen ja sote-muutoksen vuoksi osaavia asiantuntijoita tarvitaan muuttuvaan työelämään entistä enemmän. Lämmin kiitos kaikille hakijoille ja tervetuloa SeAMKiin, yksikön johtaja Taina Junttila kommentoi tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysalalla oli haettavana päivätoteutuksina järjestettävät sairaanhoitaja-, fysioterapeutti- ja sosionomikoulutukset, monimuotototeutuksena järjestettävä geronomikoulutus, englanninkielinen Nursing-koulutus sekä kliinisen asiantuntijuuden ja sosiaalialan ylempi AMK -koulutukset. Yhteensä sosiaali- ja terveysalan koulutukset keräsivät 2283 hakijaa.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutuksen suosio nousi jo toista vuotta putkeen. Tänä vuonna hakijoita oli yhteensä 129, joista ensisijaisia oli 46. Vetovoimaansa kasvatti myös automaatiotekniikan insinöörikoulutus. Siihen hakijoita oli yhteensä 230, joista ensisijaisia oli 82.

– SeAMK Tekniikan tuloksissa pärjäsimme kohtalaisen hyvin konetekniikassa ja automaatiotekniikassa sekä ylempien AMK -tutkintojen puolella teknologiaosaamisen johtamisessa. Viime vuonna tekniikan alalla koko maassa alkanut suuntaus, eli päivätoteutusten hakijamäärien pieneneminen ja monimuotototeutusten hakijamäärien nouseminen, tuntuu edelleen jatkuvan, yksikön johtaja Jorma Nevaranta kertoo.

Prosentuaalisesti huima kasvu nähtiin myös kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomikoulutuksessa, jossa ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi peräti 51 prosenttia 56 hakijaan. Aloituspaikkoja koulutuksessa on 35, joka on 15 edellisvuotta enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat