Paikalliset

Seinäjoen keskussairaalassa avataan ainutlaatuinen tehohoidon ja -valvonnan yksikkö – potilailla on jatkossa omat huoneet

Seinäjoen keskussairaalassa avataan huhtikuussa uusi erikoisalat yhdistävä yksikkö. Kyseessä on Suomen ensimmäinen yhden hengen potilashuoneista koostuva tehohoidon ja tehovalvonnan yksikkö.

Apulaisosastonhoitaja Heikki Ruohomäki piirsi ensimmäisen luonnostelman uuden yksikön tiloista.

Anna-Pia Ahola

Yksikön seinien sisällä toimivassa sydäntutkimusyksikössä tapahtuu jatkossa myös Etelä-Pohjanmaan sydänpotilaiden invasiivinen hoito.

Kahdeksantoista tehovalvontapaikkaa, kuusi tehohoitopaikkaa, kaksi angiosalia ja kuusipaikkaisen tarkkailuhuoneen sisältävä yksikkö on ainutlaatuinen Suomessa. Kaikki huoneet ovat yhden hengen huoneita ja jokaisesta löytyy huippuvarustus tehopotilaan hoitoon. Himmennettävä väliseinälasitus vahvistaa potilaan intimiteettisuojaa erityistoimenpiteissä.

Monet tekniset ratkaisut tukevat tehopotilaan hoitoa ja perustuvat vahvaan tutkimusnäyttöön. Esimerkiksi dynaaminen valaistus sekä tukee ihmisen luontaista vuorokausirytmiä että auttaa lievittämään pelkoa ja stressiä. Luonnonvalon ja luontonäkymien positiivisia vaikutuksia toipumiseen on tutkittu paljon ja sen takia tiloihin on luotu luontonäkymiä valokuvallisilla seinäsuojilla.

Rakentaminen on ollut iso taloudellinen haaste sairaanhoitopiirille. Tehostetun hoidon yksikönjohtaja, ylilääkäri Kari Saarinen arvioi kokonaisuuden hintalapuksi noin 12 miljoonaa euroa. Yksikkö avataan 10. huhtikuuta.

Lue lisää ensi viikon lehdestä 11.4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat