Paikalliset

Eepee maksaa ensimmäistä kertaa ylijäämänpalautusta – rahat asiakkaiden tileille kesällä

Eepee maksaa asiakasomistajilleen osuusmaksun korkoa yli 400 000 euroa ja ylijäämäpalautukset kesällä.

Kuvituskuva.

Arkisto/Toni Tervo

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto käsitteli kevätkokouksessaan osuuskaupan viime vuoden tulosta ja päätti kertyneen ylijäämän käyttämisestä. Eepeen edustajiston päätöksen mukaisesti Eepee maksaa osuusmaksun koron lisäksi ensimmäistä kertaa nyt myös ylijäämänpalautusta.

–Eepeen taloudellinen kehitys on viime vuosina ollut hyvä. Osuustoiminnallisena yrityksenä meille on tärkeää, että omistajamme pääsevät nauttimaan yhdessä omistamamme yrityksen menestyksen hedelmistä paitsi hyvinä palveluina, myös rahallisen palkitsemisen muodossa. Bonuksen, maksutapaedun ja osuusmaksun koron lisäksi maksamme nyt ensimmäistä kertaa myös ylijäämänpalautusta, Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Kimmo Simberg kertoo.

Ylijäämänpalautusta maksetaan kaikille Eepeen omistajille 0,5 prosenttia heidän vuoden 2017 aikana Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimipaikoista tekemistään ostoista. Eepeen omistajille tämä tarkoittaa vuositasolla lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Osuusmaksun korkoa maksetaan 5 euroa jokaiselle viime vuoden loppuun mennessä 100 euron osuusmaksunsa täyteen maksaneelle asiakasomistajalle. Näitä asiakasomistajia Eepeessä oli vuoden vaihteessa yli 87 000 henkilöä, joille maksettavan koron yhteismäärä on yli 435 000 euroa. Korot ja ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajien tileille 25.6.2018.

Sekä osuusmaksun koron että ylijäämänpalautuksen maksamisesta päätetään osuuskaupan edustajistossa vuosittain. Päätös tehdään osuuskaupan hallituksen esityksen pohjalta.

Eepee on yksi S-ryhmän 20 alueosuuskaupasta. Eepeen asiakasomistajina on yli 73 prosenttia alueen talouksista. Vuonna 2017 Eepeen myynti oli 541,7 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat