Paikalliset

Kaksi SeAMKin koordinoimaa kärkihanketta sai miljoonien avustukset – "Tämä oli niin sanotusti hunajapäivä meille"

Seinäjoen ammattikorkeakoulu oli päähakijana kahdessa kärkihankkeessa ja molemmille myönnettiin avustus. Kaikkiaan hakijoita oli lähes sata.

Kaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoimaa hanketta on saanut yhteensä noin 2,7 miljoonan euron avustukset opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Koordinoimiensa hankkeiden lisäksi SeAMK on mukana kolmessa muussa aiemmin rahoituksen saaneessa hankkeessa, ammattikorkeakoulun tiedotteessa kerrotaan.

Toinen SeAMKin johtamista hankkeista (Automation in Network) on 14 ammattikorkeakoulun yhteishanke, joka tarjoaa automaatiotekniikan alan yhteisiä digitaalisia sisältöjä. Hanketta tuetaan 1,3 miljoonalla eurolla. Hanke uudistaa ja tehostaa alan opetusta ja opiskelua ammattikorkeakouluissa.

Toinen hankkeista (Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi) luo avoimia toimintatapoja ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaan. Tavoitteena on uusien menetelmien avulla avata toimintatapoja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa, TKI-integroidussa oppimisessa sekä aluekehitystyössä. Hankkeessa on mukana 10 ammattikorkeakoulua ja yksi yliopisto. Hanketta tuetaan 1,4 miljoonalla eurolla.

–Olimme päähakijana kahdessa kärkihankkeessa ja ne molemmat menivät läpi, mikä oli uskomaton saavutus meille. Tämä oli niin sanotusti hunajapäivä meille. Kaikkiaan hakemuksia opetus- ja kulttuuriministeriö sai 99. Hankkeet, jotka meiltä menivät läpi, liittyivät siihen missä olemme valtakunnan kärkitoimijoita, Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtori Elina Varamäki iloitsee.

Kaikkiaan korkeakouluille myönnettiin torstaina 10,9 miljoonan euron avustukset, joilla muun muassa sujuvoitetaan korkeakouluopiskelijoiden opintopolkuja sekä kehitetään opintojen sisältöjä ja yrittäjyys- ja työelämätaitojen oppimista korkeakoulutuksessa.

Erityisavustuspäätökset ovat osa hallituksen Korkeakoulutuksen kehittämisen kärkihanketta. Ne tukevat korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vision 2030 toimeenpanoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat