Puheenaihe

Viekö Hjallis kokoomukselta ääniä? – Tutkija IL:ssä: "Se näkyy jossain määrin"

Harry "Hjallis" Harkimo.

Arkisto/Teemu Vestovuo

SDP:n suosio jatkaa kasvuaan. Iltalehden ja Uuden Suomen puoluekannatuskyselyn mukaan SDP saa nyt 21,8 prosentin kannatuksen, kun kokoomus tulee perässä 19,5 prosentin kannatuksella.

Iltalehden haastattelema politiikan tutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvelee, että lukuihin vaikuttaa Harry "Hjallis" Harkimon ja Elina Lepomäen ulostulojen aiheuttama epäsuotuisa julkisuus.

– On hyvin ymmärrettävää, että kun puolue on selvästi esillä negatiivissävytteisessä valossa ja ihmisiltä kysytään äänestyshalukkuutta, se näkyy jossain määrin tapahtumahetken ympäristössä. Mielenkiintoisempaa on arvioida seuraavissa gallupeissa, jääkö trendi pysyväksi, Karimäki pohtii Iltalehdessä.

Kolmantena oleva keskusta kouristelee yhä muuttumattomissa ja selvästi alhaisemmissa luvuissa: jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, keskustaa äänestäisi 15,9 prosenttia vastanneista.-

Tutkimuksen toteutti Tietoykkönen Oy 19.4.–2.5 ja puoluekantansa kyselyssä ilmaisi 1138 henkilöä. Muutokset mahtuvat virhemarginaaliin, joka on suurimman puolueen kohdalla 2,4 prosenttiyksikköä.

Lue koko kyselyn tulos täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat