Puheenaihe

Kokoomuskansanedustaja Jaana Pelkonen Alkon monopolin purkamisesta: "Kristillisdemokraattien ajattelu on taaksepäin katsovaa"

Jaana Pelkonen (kok.).

Arkisto/Päivi Tuovinen

Kokoomuksen puoluehallitus aikoo esittää puoluekokoukselle Alkon monopolin purkamista. Asiasta kertoo puoluelehti Verkkouutiset.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto on tyrmistynyt ideasta.

– On täysin edesvastuutonta antaa signaalia löyhempään alkoholipolitiikkaan. Puoluevaltuuston mielestä Alkon monopolin säilyttäminen on paras tapa huomioida haitat ja kerätä varat miljardiluokan ongelmien hoitoon, puolue näkee.

Kokoomuksen kansanedustajat Jaana Pelkonen ja Sinuhe Wallinheimo tyrmäävät kristillisdemokraattien väitteet.

Pelkosen mukaan kristillisdemokraattien ajattelu on taaksepäin katsovaa eikä vastaa enää moderneihin ongelmiin alkoholihaittojen torjunnasta puhuttaessa.

– On aika luottaa suomalaisiin ja jatkaa suunnitelmallisesti matkaa kohti normaalia eurooppalaista alkoholipolitiikkaa, Pelkonen linjaa.

Wallinheimon mukaan valtion vähittäismyyntimonopolin ylläpidosta voidaan lähivuosina luopua hallitusti ja suunnitelmallisesti.

– Kaikki juomaryhmät voidaan vapauttaa luvanvaraiseen vähittäismyyntiin vaiheittain. Niin varmistetaan, että kulutuskäyttäytymiseen liittyviä shokkeja ei aiheudu, Wallinheimo uskoo.

Suomi on Pelkosen mukaan yksi harvoista maista, joissa osa alkoholijuomien jakelusta on säädetty valtion omistaman yhtiön yksinoikeudeksi. Alkoholin saatavuutta on kuitenkin lisätty kaupan aukiolojen vapauttamisen sekä vahvuusrajan korottamisen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat