Paikalliset

Seinäjokelaisella Matti Riihimäellä on edessään 1700 kilometrin matka – Joukkueiden keräämä tuotto syöpää sairastavien lasten hyväksi

1700KM Seinäjokelaisyrittäjä lähtee mittavaan hyväntekeväisyystapahtumaan.

Matti Riihimäki on toimii yrittäjänä Seinäjoen Laatta Centerissä. Yrittäjän aikatauluun ei liikunta ole aikaisemmin mahtunut, kunnes Riihimäki päätti saada sen mahtumaan.

Anna-Pia Ahola

Seinäjokelainen Matti Riihimäki ei ole pyöräillyt kuin satunnaisia matkoja, eikä tunnusta erityisesti muutenkaan harrastaneensa liikuntaa viimeisen 20 vuoden aikana.

Kesäkuussa hän pyöräilee Vaasasta Pariisiin.

Riihimäki sai viime vuonna kaveriltaan vinkin Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyystapahtumasta. Kyseessä on pohjoismainen tapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet eri maista pyöräilevät Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

–Aina sitä on ajatellut, että pitäisi kuntoilla, mutta aika ei ole riittänyt. Nyt kun on selkeä päämäärä, se motivoi. Aika löytyy, kun sen vain ottaa.

Luvassa on noin 1 700 kilometrin matka. Joukkue on alkanut valmistautua koitokseen syksyllä. Riihimäki kertoo joukkueen johtajan ohjeistaneen, että 2 500 kilometriä tulisi pyöräillä valmistautuessa.

–Sillä tulee sinuiksi pyörän kanssa. Noin 2 000 kilometriä on nyt mittarissa.

Olennainen osa valmistautumista on myös joukkuetovereihin tutustuminen. Riihimäki osallistuu tapahtumaan Team Rynkeby God Morgon Team Vaasa -joukkueessa, johon kuuluu 35 pyöräilijää ja kahdeksan hengen huoltoporukka. Seinäjokea tiimissä edustavat Riihimäen lisäksi Kati Mäntylä ja Teemu Kipinoinen.

–Matka ajetaan ryhmäajona noin 25–28 kilometrin tuntivauhtia. Ryhmäajo on vaativaa, siinä ajetaan lähellä toisia peräkkäin, kaksi rinnakkain.

Riihimäki luottaa, että matka onnistuu hyvin, vaikka joka aamu alkava kahdeksan tunnin rutistus varmasti koettelee mielen ja kehon kuntoa.

–Tsemppaamme toinen toistamme.

Jokainen tempaukseen osallistuva kustantaa itse matkansa ja varusteensa. Riihimäki laskee, että kaikkiaan hänen osallistumisensa hyväntekeväisyystapahtumaan maksaa lähes 4 000 euroa.

Pyöräilijät keräävät sponsorirahaa ja tämä tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Riihimäen joukkueen tavoite on kerätä 100 000 euroa, koko Suomen tavoite on miljoona euroa.

Tapahtumaan osallistuu Suomesta tiimit myös Espoosta, Helsingistä, Oulusta, Tampereelta ja Turusta. Kaikkiaan tapahtumaan osallistuu 1 900 pyöräilijää Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista.

Mikä sai Matti Riihimäen lähtemään mukaan?

–Auttaminen on hieno homma, mies tuumaa.

Samalla hän on löytänyt itselleen mieluisan harrastuksen. Kilometrejä tulee Pariisinkin jälkeen.

Kiinnostaako lähteä haastamaan itsensä hyväntekeväisyyden nimissä? Haku vuoden 2019 Team Rynkeby God Morgon Team Vaasan joukkueeseen on käynnissä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat