Paikalliset

Kaksipäiväiseksi jatkettu lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi ruokkii jokaista aistia

KAUPUNKI Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi avaa Törnävänsaaren festivaalikesän.

Pikkuprovinssissa korostuvat kaikki aistit. Jokaiselle aistille ja aistipisteelle on valmistettu oma symbolinen hahmonsa. Laura Buckman (oik.) muistuttaa, että kaikki ohjelma on maksutonta ja siten kaikkien saavutettavissa. Emma Ruuska vastaa tapahtuman visuaalisesta tuotannosta.

Matias Helinko

Tänä vuonna toista kertaa kaksipäiväisenä järjestettävässä Pikkuprovinssissa nähdään sekä perinteinen alueen yhtyeiden bändikatselmus että koetaan koko perheen festivaalipäivä.

Pelkästä bändikatselmuksesta tapahtuma on kehittynyt laajaksi paketiksi lastenkulttuuria: livemusiikkiin, työpajoihin sekä lasten esityksiin. Myös festivaalin rakentamisessa sekä alueen somistamisessa näkyy lasten itsensä tekeminen: lapset ovat sekä esiintyjiä, tekijöitä että kokijoita.

– Lapsille tehdään, ja lapset ovat tehneet, tapahtumatuottaja Laura Buckman kuvaa tapahtuman ydintä.

– Lasten esitysten ja lapsille suunnatun ohjelman lisäksi lapset ovat pitkälti vastanneet somistuksesta. Materiaalia on työstetty Lastenkulttuurikeskus Louhimon Omakerhoissa, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpissä sekä kaikille avoimessa somistepajassa.

Pikkuprovinssin avaa torstaina perinteinen, vuodesta 1995 järjestetty alueen bändikatselmus, jossa lasten ja nuorten yhtyeet saavat arvokasta esiintymiskokemusta. Törnävänsaaren paviljongin lavalla esiintymisvarttinsa saavat tänäkin vuonna Seinäjoen ja Ilmajoen alakoulujen bändikerholaisten muodostamat yhtyeet.

– Tänä vuonna saimme mukaan hyvin osallistujia, peräti 14 kappaletta, mikä on enemmän kuin viime vuonna, Buckman kertoo.

Esiintymistilanteen juhlavuutta lisätään ammattimaisella äänentoistolla ja valaistuksella.

– Olemme pyrkineet siihen, että bändiläisille ja yleisölle kokemus oli mahdollisimman elämyksellinen ja kokonaisuudesta jäisi hyvä fiilis.

Bändit juonnetaan lavalle tähtimuusikoiden tapaan ja oikeaan rock-keikkaan kuuluu yhdessä soittamisen lisäksi myös ammattimainen valaistus ja äänentoisto sekä backstage-tilat. Bändikatselmuksen tavoitteena on muodostaa kokonaisvaltainen esiintymiskokemus siihen osallistuville lapsille.

Pikkuprovinssi jatkuu lauantaina koko perheen festivaalina. Hyvän sään niin salliessa järjestäjä eli Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut ja Lastenkulttuurikeskus Louhimo odottavat paikalle jopa 1500 kävijää.

Paviljongissa esiintyvät lastenohjelmista tuttu Tuomo Rannankari Duo, Improvisaatioteatteriryhmä Intopiukeet sekä seinäjokelainen lastenmusiikkiorkesteri Turvallisuus Trio.

Live-esiintyjien lisäksi ohjelmassa on erilaisia työpajoja, satupiknik sekä kahvila ja mehubaari.

Kesäteatterin lavalla nautitaan Miloff Tanssiopiston, Samba Tropicalin ja Kurpitsateatterin lasten esityksistä.

Alueelta löytyy myös rastirata, jota voi kiertää omaan tahtiin. Rasteilla voi suorittaa eri aisteihin liittyviä pieniä tehtäviä.

Pikkuprovinssi 17.5 ja 19.5. Törnävänsaari, ilmainen

Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden Lastenkulttuurikeskus Louhimo.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat