Paikalliset

Seinäjokelaisen jalkapallojoukkue Apollon Pink Trust -hyväntekeväisyyskeräys kohdistaa avun lapsille

HYVÄNTEKEVÄISYYS Apollo hajauttaa tämän vuoden hyväntekeväisyytensä useampaan eri kohteeseen.

Jalkapallo- ja hyväntekeväisyysseura Apollo julkisti tuoreimman pelaajasopimuksensa Arttu Seppälän kanssa. Siirrosta maksetaan korvaus seuran Pink Trust -hyväntekeväisyysohjelmaan.

Matias Helinko

Vuonna 2015 toimintansa aloittanut seinäjokelainen jalkapalloseura Apollo on brändännyt itsensä entisten jalkapalloilijoiden loppusijoituspaikkana.

Apollossa aikuiset miehet pelaavat oman määritelmänsä mukaan rakkaudesta lajiin, eli samasta syystä kuin harrastusta aloittaessaan. Apollo ei ole kuitenkaan ainoastaan jalkapallojoukkue, vaan se on tunnettu myös hyväntekeväisyystyöstään sekä erilaisista lajin ympärillä järjestetyistä tempauksista, muun muassa OmaSP-stadionilla järjestetystä Matka on tärkein -turnauksestaan.

Ensimmäisenä vuotena joukkue keräsi 8000 euroa Roosa-nauhalle, toisena saman verran Sylva ry:lle ja viime vuonna peräti 22 000 euroa Hope ry:lle.

– Payback time. takaisinmaksun aika. Olemme itse saaneet apua, minkä vuoksi olemme aina apua tarvitsevien puolella. Innostamme ja tuemme nuorempia sukupolvia, Apollon General Manager Jaakko Piri kuvaa hyväntekeväisyyden osuutta harrastuksessa.

Tänä vuonna hyväntekeväisyystyötä on uudistettu. Apollo on siirtynyt järjestämässään keräyksessä rahastotyyppiseen ajatteluun.

Jos aikaisemmin joukkueen jäsenet päättivät yhdessä keräyskohteen ennen kauden alkua, nyt lahjoitusvarojen osoittamisessa reagoidaan myös akuutteihin tarpeisiin.

– Jos ennen naulasimme kohteen jo alkuvuodesta, muutos mahdollistaa nyt sen, että voimme joustaa tilanteen tullen ja ohjata varoja sinne, missä juuri sillä hetkellä tarvitaan välittömästi.

Tämän vuoden hyväntekeväisyys on hajautettu useampaan eri kohteeseen, mutta Pink Trustin varat osoitetaan joka tapauksessa lapsille.

Vaikka Apollo on tunnettu hyväntekeväisyydestä, urheilullisiakin tavoitteita on edelleen: joukkue tavoittelee menestystä muun muassa Regions Cupissa.

Pelilliseen filosofiaan kuuluu pyrkiminen totaaliseen pallonhallintaan sekä näyttäviin syöttökombinaatioihin.

– Olemme varmasti ärsyttävin joukkue, jota vastaan pelata. Pallo pysyy joukkueella ja sitä kierrätetään. Kyttäämme vastustajan virhettä, ja kun se sen tekee, iskemme brutaalisti, Apollon tuorein pelaaja Arttu Seppälä kuvaa pelin kulkua.

Ärsyttävyyteen liittyy perusteita. Kuudennessa divisioonassa pelaavaksi joukkueeksi ryhmä on ainakin nimellisesti vahva, ja pelikokemusta kansallisen tason kärjestä löytyy runsaasti. General Manager Piri laskee, että joukkueen pelaajilla olisi yhteensä 1000 pelin verran kokemusta Veikkausliigasta.

Noin 50 entisen jalkapalloilijan muodostamasta pelaajaringistä saisi muodostettua lähes viisi eri kentällistä. Laajasta ringistä huolimatta joukkueen saaminen kentälle ei ole aina itsestäänselvyys.

– Silti vieraspelit ovat meille haaste, Piri kuvaa alasarjajoukkueille tyypillistä tilannetta.

Edistääkseen hyväntekeväisyyskampanjaansa Apollo julkisti viime viikolla tuoreimman pelaajasopimuksensa.

Apollon rinkiin liittyy Arttu Seppälä. Aktiiviurallaan muun muassa SJK:a, VPS:aa ja FC Interiä edustaneen Seppälän huumorisävytteinen pelaajasiirto uutisoitiin alasarjojen suurimpana koskaan maksettuna siirtokorvauksena: ”Apollo maksaa Seppälästä nelinumeroisen summan. Seppälä siirtyy Apolloon niin sanotusti ”vapaana agenttina”. Hän ei siirry Apolloon mistään toisesta seurasta, joten summa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Apollon Pink Trust -rahaston kautta.”

– Uskallan ainakin näin väittää. Yritimme etsiä tietoja maksetuista siirtokorvauksista, mutta emme löytäneet. Liigasta alemmas ei ole vastaavaa summaa maksettu, Seppälä arvioi kysyttäessä tiedon todenperäisyydestä.

Seppälän siirtokorvaus on siis yksi esimerkki tempauksista, joilla Apollo kerää varoja Trustiinsa ja hyväntekeväisyyteen. Siirtokorvauksen maksoivat seitsemän eri yritystä, ja summa on 1451 euroa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat