Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseolla on museoviikon kunniaksi avoimet ovet – Viikonloppuna järjestetään muun muassa näytöksiä punamultamaalin keittämisestä

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Törnävän ulkomuseoalueella sijaitseva Paapantupa saa kylkeensä uuden punamultamaalikerroksen viikonlopun aikana. Perinteisen työmenetelmän vaiheita on mahdollista seurata ilmaisissa työnaytöksissä.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

Valtakunnallisen museoviikon ajan Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa on avoimet ovet keskiviikosta sunnuntaihin. Ilmainen sisäänpääsy koskee sekä Törnävän toimipistettä että keskustan Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museota.

Törnävän museoalueella on muun muassa mahdollisuus seurata ilmaistapahtumissa perinteistä punamultamaalin keittoa sekä paapantuvan maalauksen näytöksiä. Maalauksen näytöksen järjestää Maakuntamuseon yhteistyökumppani Ilmajoen SEDUn erikoismaalauksen opiskelijat. Työnäytökset kestävät sekä perjantaina että lauantaina kello 15.00 saakka.

Kevättapahtuman lauantaipäivässä on mahdollisuus tutustua Liinamaan tupaan, ulkomuseon pihapiiriin, kauppapuotiin ja maalaisapteekkiin kello 12–16 välisenä aikana.

Lauantaina on myös Käsityökoulu Näpin Kolmiokudonta-työpaja Kivinavetan yläkerrassa kello 12–16.

Kivinavetassa avautuu Kudotut kuvat -näyttely taidetekstiileistä ja tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon elämästä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat