Paikalliset

Kalle Keskisen liiketoimintakielto on ohi ja promoottori palaa tapahtumatuotantoyhtiö Loud`n Live Promotions Oy:n toimitusjohtajaksi

Arkistokuva.

Mikko Kuparinen

Seinäjokelaistaustaisen festivaali- ja tapahtumajärjestäjä, promoottori Kalle Keskisen kolmivuotinen liiketoimintakielto on päättynyt toukokuun toisella viikolla.

Keskinen palaa nyt Loud`n Live Promotions Oy:n toimitusjohtajaksi ensi viikon maanantaista alkaen.

– Olen onnellinen, kun saan jälleen sataprosenttisesti tehdä sitä mitä haluan: yrittää ja tuottaa ihmisille elämyksiä. En halua katsoa enää taaksepäin, virheistä on otettu opiksi ja olemme täysimittaisesti hoitaneet kaikki meille kohdistuneet velvollisuudet. Kiitos vielä kerran yhteistyökumppaneilleni ja läheisilleni siitä korvaamattomasta tuesta, mitä olen teiltä saanut, Keskinen toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Yhtiön järjestämä Seinäjoen Vauhtiajot täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Samoin Keskisen ura promoottorina.

Liiketoimintakiellon taustalla on tuomio talousrikoksista.

Keskinen todettiin vuonna 2016 Vaasan hovioikeudessa syylliseksi talousrikoksiin. Keskinen on saanut tuomion muun muassa törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä veropetoksesta. Teot tapahtuivat vuosina 2009–2014.

Rikoksiksi katsottiin varojen siirrot Keskisen eri yhtiöiden välillä. Hovioikeuden tulkinnan mukaan kyse ei kuitenkaan ollut tietoisesta järjestelystä yhtiöiden velkojien vahingoksi tai henkilökohtaisen hyödyn tavoittelusta. Kyse oli hovioikeuden mukaan lähinnä hyväksyttävyyden rajat ylittäneestä pyrkimyksestä pelastaa liiketoiminta.

Näiden johdosta Keskiselle tuomittiin vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Alkuperäistä lievempi tuomio oli seurausta syyttäjän ja Keskisen syyteneuvottelusta, jonka jälkeen Keskinen tunnusti tekonsa ja sai siitä hyvästä lievennystä rangaistukseensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat