Viihde

Näkökulma: Meghan Markle voi tehdä historiaa kuninkaallisissa häissä ja murtaa ikiaikaisen pölyttyneen tavan – nyt on modernin naisen hetki

KUNINKAALLISET Britannian prinssi Harry saa lauantaina puolisokseen modernin ja vahvan naisen.

Prinssi Harry ja Meghan Markle menevät naimisiin lauantaina.

All Over Press

Kuninkaallisten häiden h-hetki lähestyy ja spekulaatiot yltyvät etenkin sen suhteen, kuka lauantaina saattaa jo kertaalleen eronneen amerikkalaisnäyttelijättären Meghan Marklen alttarille ja luovuttaa hänet tulevalle puolisolleen prinssi Harrylle?

Selvin vaihtoehto, eli Meksikossa vaatimatonta eläkeläiselämää viettävä isä Thomas Markle on jäänyt viime hetkillä lopullisesti pois laskuista.

Onko poisjäännin syy miehen väitetty sydänkohtaus, yhteistyö paparazzien kanssa vai lopullisesti solmuun menneet välit tyttären kanssa, sitä tuskin saamme koskaan tietää.

Morsiamen isän kummallinen veivaaminen häihin osallistumisensa suhteen sai monet jo viikkoja sitten arvelemaan, että Meghan astelee alttarille afroamerikkalaisen äitinsä, sähäkän joogaopettajan Doria Raglandin käsipuolessa. Se olisikin alleviivannut morsiusparin edustamaa nykyaikaista elämänasennetta, mutta olisi ehkä liikaa perinteitä vaalivalle hoville ja iäkkäämmille rojalisteille.

Nyt nettikansa on alkanut vaatia prinssi Charlesia apuun. Saattoihan hän aikanaan alttarille kummityttärensä Alexandra Knatchbullin, koska morsiamen isä Brabournen lordi Norton Knatchbull oli liian huonokuntoinen tehtävään.

Miksi kenenkään pitäisi luovuttaa hänet?

Niin paljon kuin arvailuja onkin, yksi vaihtoehto loistaa poissaolollaan. Mitäpä jos eronneena, itsenäisenä, 36-vuotiaana, menestyneenä uranaisena Meghan Markle kävelisikin alttarille ilman saattajaa? Miksi kenenkään pitäisi luovuttaa hänet?

Ikiaikainen perinne perustuu siihen, että isä antaa tyttärensä aviomiehen kontolle. Kun nainen, kuten Meghan Markle ja miljoonat muut nykymorsiamet, on seissyt tukevasti omilla jaloillaan lähes puolet elämästään, ei teatraaliselle luovuttamiselle ole enää perusteita. Etenkään nyt, kun taakse on jäänyt jo yksi aviomies.
Kas, kun ei vaadita exää luovuttamaan nainen nyxälle.

JUTTU JATKUU VIDEON JÄLKEEN

 

Saattaa hyvin olla, että Meghan Markle rohkenee murtaa tämän perinteen nyt, kun hänelle sopivasta saattajasta on tullut todellinen ongelma. Tiettävästi se olisi ensimmäinen kerta, kun kuninkaallinen morsian saapuu alttarille seuranaan vain suloinnen lapsijoukko. Toivoa ainakin on, koska Meghan on julistautunut julkisesti feministiksi moneen otteeseen vielä silloin, kun hän oli parrasvaloissa uransa vuoksi.
Ennen prinssi Harrya Meghan Marklen elämään kuuluivat näyttelemisen lisäksi suosittu lifestyle-blogi ja kansainvälinen hyväntekeväisyys. Yksi hänen näyttävästi tukemistaan projekteista keskittyi hälventämään kuukautisiin liittyvää häpeää Intiassa.

Jatkossa hyväntekeväisyysprojektit on valittava sievistelevämmän seulan läpi. Poliittiset näkemykset eivät kuulu kuninkaallisten oikeuksiin, joten siinäkin himmailtava.

Kuninkaallisten kuvioiden myötä näytteleminen ja bloggailut loppuivat.

Meghan Markle on siis jo saanut prinssinsä mukana melkoisen määrän rajoitteita ja vaatimuksia, joissa yliopistotutkinnon suorittaneella idealistilla varmasti riittää nieltävää. Onneksi rinnalla on Harry-puoliso, jonka rooli kuninkaallisessa perheessä antaa enemmän vapauksia kuin isoveljen, tulevan kuninkaan.

Fab four -lempinimen brittimedialta saaneet nuoret kuninkaalliset William, Harry, Kate ja Meghan tukenevat toisiaan sopimalla työnjaosta.
Fab fourilla, tuolla upealla nelikolla, on annetut kortit oikein pelattuina kaikki mahdollisuudet nostaa brittihovin suosiota.
Meghanin osaksi on arvailtu uutta Dianaa, tyyli-ikonia, joka tekee näyttävästi hyväntekeväisyyttä ja ravistelee persoonallaan homeisia rooleja palatsissa. Se vaatii aikaa, ehkä jopa vallanvaihtumisen.
Nyt on tärkeintä saada hoidettua häät kunnialla ja rauhoittaa tilanne perheen perustamiselle. Se lienee myös kuningatar Elisabethin ykköstoive, niin raivoissaan hänen sanotaan olevan Meghanin isän edesottamuksista.

Lauantaina vihittävälle parille soisi kaiken onnen.
Koko maailman silmien edessä solmittava avioliitto on valmiiksi lukuisien skandaalien ryvettämä, kiitos paitsi Meghanin isän käytöksen, myös sekopäisten sisarpuolien, päihdeongelmaisen velipuolen Thomas Markle nuoremman ja huomionkipeydessään häikäilemättömän siskopuolen Samantha Grantin. Heitä ei onneksi lauantain häissä nähdä.

Ennen kaikkea näemme lauantaina umpirakastuneen prinssin ja valovoimaisen morsiamen, jotka ovat molemmat ehtineet törmätä elämän karikoihin rytinällä.

Jos heidän rakkaustarinansa on mennyt ohi, kannattaa siihen tutustua. Kuten prinsessa Dianan virallisen elämänkerran kirjoittanut kirjailija Andrew Morton totesi Australian televisiolle antamassaan haastattelussa: edes Hollywood ei olisi voinut keksiä parempaa tarinaa.

BBC:n dokumentti Harry ja Meghan: Romanssi kahdelle, TV1 lauantaina 19.5.2018 klo 13.05 - 13.50. Suora lähetys vihkiäisistä alkaa heti dokumentin jälkeen kello 13.50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat