Paikalliset

Seiverkot Oy nostaa sähkön siirtohintaa jakelualueellaan Seinäjoella heinäkuun alussa

Arkistokuva.

Anton Soinne

Seinäjoen Energia -konserniin kuuluva Seiverkot Oy nostaa sähkön siirtohintoja heinäkuun alussa jakelualueellaan Seinäjoella.

Yhtiö kertoo, että hinnankorotuksen taustalla ovat lakisääteiset velvoitteet toimitusvarmuuden ylläpitämisestä ja häiriöttömän sähkönjakelun varmistamisesta sekä alue- ja kantaverkkomaksujen korotukset.

Seiverkot on laskenut, että sähkön siirtolaskun arvonlisäverollinen loppusumma nousee pienkuluttajilla noin kymmenen prosenttia kulutuksesta ja tariffista riippuen. Teollisuuskäyttäjillä korotuksen vaikutus arvonlisäverolliseen laskuun on noin neljä prosenttia.

– Esimerkiksi kerrostaloasukkaalla, jonka sähkönkulutus on noin 2000 kWh vuodessa, sähkön siirtokustannukset nousevat kuukaudessa noin kaksi euroa. Sähkölämmittäjällä korotus on noin kymmenen prosenttia ja vaikutus kuukausittaiseen sähkölaskuun on keskimäärin yhdeksän euroa. Teollisuuskäyttäjällä, jonka vuosittainen kulutus on noin 150 000 kWh, korotuksen vaikutus kuukaudessa on noin 38 euroa, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Edellinen muutos siirtohintoihin on tehty vuoden 2015 alussa, jolloin hintoja laskettiin keskimäärin 15 prosenttia. Nyt tehdyn korotuksen jälkeen hinnat ovat Seiverkon mukaan vuoden 2012 tasolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mittava sähköverkon laajennustyö alkoi Seinäjoella maanantaina – täällä se vaikuttaa5.1.2018 09.48
Kyrkösjärven ja Kalajärven vedenkorkeutta lasketaan voimalaitoksen kunnostustöiden ajaksi21.2.2018 19.30
Seiverkot rakentaa uuden 110 kilovoltin voimajohdon – Rakennustyöt aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä liikenteessä 14.5.2018 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat