Paikalliset

Liikenne katkaistaan Törnäväntiellä Provinssin ajaksi

KAUPUNKI Provinssia järjestävä Seinäjoki Festivals Oy päätyi pyytämään kaupungilta lupaa tien sulkemiseen käytyään asiasta neuvotteluita poliisin ja ensihoidon kanssa.

Törnäväntien liikenne suljetaan kokonaan Provinssi ajaksi. Sulku alkaa kuvan risteyksestä Hamaraintieltä pohjoisen suuntaan aina Vuoritien liikennevaloihin. Sulkua perusteltiin turvallisuussyillä.

Matias Helinko

Törvänsaareen Provinssin juhlakansan vievän Törnäväntien liikenne on festivaalin aikana vilkasta. Juhliva väkijoukko sekä vilkas liikenne muodostavat luonnollisesti onnettomuusriskin. Toistaiseksi vakavilta onnettomuuksilta on kuitenkin vuosien saatossa vältytty.

Festivaalille vievän tien turvallisuutta halutaan nyt parantaa. Tähän turvallisuusnäkökulmaan vedoten Provinssia järjestävä Seinäjoki Festivals Oy on pyytänyt kaupungilta lupaa Törnäväntien liikenteen katkaisemiseksi kokonaan ajoneuvoliikenteeltä festivaalin ajaksi. Seinäjoki Festivals Oy on käynyt asiasta neuvotteluita poliisin ja ensihoidon kanssa.

– Tie on aikaisemmin ollut avoin, mikä on tarkoittanut sitä, että alueella on ajeltu ympäriinsä. Isoimman ongelman ovat siis muodostaneet ne ihmiset, jotka ovat ajelleet alueelle ainoastaan katselemaan, ja tästä syystä tie ruuhkautuu turhaan, Provinssin tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo festivaalin näkökulmasta.

– Tämä muodostaa sikäli turvallisuusriskin, että alueella on paljon ihmisiä.

Sulku tapahtuu Vuoritien ja Hamarintien välisellä alueella sekä Törnävän Kirkkotiellä. Poikkeuksen muodostavat tonteille ajot sekä huoltoajot. Kadut suljetaan torstaina kello 12 ja avataan jälkeen liikenteellä sunnuntaina.

Ajoneuvoliikennettä on aikaisempina vuosina rajoitettu pysäköintikielloin ja nopeusrajoituksin. Festivaalijohtaja Sami Rumpunen perusteli jo viime vuonna tien sulkemista yleisön turvallisuudelle. Tien ylittämisistä tulee entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Viime vuonna Törnäväntien ajoneuvoliikenne toteutettiin yksisuuntaisena Törnävän Kirkkotien ja Sorsanpesän liikennevalojen välisellä alueella.

Törnäväntieltä suljettiin yksi kaista, ja sallittu ajosuunta kulki keskustan suunnasta kohti Hotelli Sorsanpesää. Kiertoteinä Törnäväntielle toimivat Huhtalantie ja Ruukintie.

Kyse oli viime vuonnakin sekä yleisötapahtumien turvallisuudesta että alueen rauhoittamisesta.

Tänä vuonna liikenteen katkaiseminen toteutetaan kokeiluluonteisesti.

Asian käsittelyssä kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa pykälästä jouduttiin äänestämään.

Mika Soivion vaihtoehtoisen esityksen mukaan sulkualue olisi lyhennetty koskemaan ainoastaan väliä Törnävän Kirkkotie–Hamarintie.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Soivion ehdotus kuitenkin hävisi äänin 4–9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Biffy Clyro, Run The Jewels ja Meshuggah Provinssin uusia kiinnityksiä – festivaalijohtaja odottaa kaikkien aikojen kotimaista festivaalikesää31.1.2018 11.00
Provinssin ohjelma valmis – Brittisuuruus Madness ja 19 kotimaista artistia lisätty ohjelmistoon27.4.2018 12.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat