Paikalliset

Seinäjoen 4H-yhdistyksen Reilu Teko -säkkikeräys työllistää nuoria kesällä

Arkistokuva.

Petri Lyy

Seinäjoen 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa toteuttaa keräyksen, jossa talteen otetaan lannoite- ja siemensäkkien pakkauksia.

Seinäjoen alueella toteutettavassa keräyksessä viljelijöillä on mahdollisuus tuoda ilmaiseksi tyhjät lannoite- ja siemensäkkinsä 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. Näistä lannoitevalmistaja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Talteen otettavien Yaran lannoitesäkkien ja lannoitelavojen suojahuppujen kokoluokat ovat 25, 40, 650 ja 700 kilogrammaa. Näiden lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

– Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin. Myöskään muuta muovia ei keräyspaikalle saa tuoda, vaan muut muovit tulee toimittaa lähimmälle jäteasemalle, 4H ohjeistaa tiedotteessaan.

Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Rahoitukseen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännenagro, Raisioagro ja Tilasiemen Oy.

Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. 4H on laskenut, että menneinä vuosikymmeninä muovisia säkkejä on saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa. Samalla keräykset ovat työllistäneet tuhansia nuoria koko Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat