Paikalliset

SeAMKin miljoonan euron varainkeräys sai jälleen taakseen maakunnallisia toimijoita

MAAKUNTA Ammattikorkeakoulujen saatua oikeuden kerätä varoja toimintaansa SeAMK asetti miljoonan euron tavoitteen keräykselle.

Seamkin vararehtori Elina Varamäki (vas.) ja rehtori Tapio Varmola ottivat perjantaina vastaa 100 000 euron lahjoituksen Oma Säästöpankilta sekä Kuortaneen ja Töysän Säästöpankkisäätiöiltä. Pankkeja edustivat Oma Säästöpankin varatoimitusjohtaja ja asiakasliiketoiminnan johtaja Pasi Turtio sekä Töysän Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Aino Reinikka ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Simo Haarajärvi.

Matias Helinko

Seinäjoen ammattikorkeakoulun talvella asettama varainkeräyksen tavoite on täyttymässä. Viimeisimmän lahjoituksen jälkeen varainkeräys on koonnut yhteensä 963 000 euroa.

Viimeisimpinä yrityslahjoitusten tekijöiden joukkoon liittyivät Oma Säästöpankki sekä Kuortaneen ja Töysän Säästöpankkisäätiö 100 000 euron lahjoituksella. Aikaisemmin tällä viikolla LähiTapiola-ryhmä ilmoittautui yritysten ja yhteisöjen joukkoon, jotka ovat lähteneet tukemaan maakunnallista kehitystyötä. Summa oli niin ikään 100 000 euroa.

Oma Säästöpankki sekä Kuortaneen ja Töysän Säästöpankkisäätiö tekevät vastaavan rahalahjoituksen nyt ensimmäistä kertaa.

Pankin ja säätiön näkökulmasta kyse on koko maakunnan kehittämisestä ja tulevaisuuden työelämäosaajien kasvattamisesta. SeAMK nähdään koko maakunnan koulutuksen lippulaivana, joka jalostaa tulevia osaajia yritysten tarpeisiin.

Oma Säästöpankin varatoimitusjohtaja ja asiakasliiketoiminnan johtaja Pasi Turtio pitää yhteistyötä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa tärkeänä ja arvokkaana.

– Saa maksaa, ja sen ilomielin teemme, Turtio totesi lahjoituksen julkistamisen yhteydessä.

– On ensiarvoisen tärkeää, että Etelä-Pohjanmaa on houkutteleva myös jatkossa yrityksille ja yrittäjille. Siihen vaikuttaa merkittävästi alueen koulutuksen tarjonta. Koulutuksen säilymistä voimme omalta osaltamme tukea tällä rahalahjoituksella.

Töysän Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Aino Reinikka ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Simo Haarajärvi jakoivat Turtion näkemyksen.

– Säätiöiden tärkeimpiä päämääriä ovat koulutuksen, taloudellisen kasvatuksen sekä työelämätaitojen kehittäminen omalla toimialueellaan. Pankilla ja ammattikorkeakoululla on jo monipuolista yhteistyötä. Toivomme kuitenkin, että lahjoitus entisestään tiivistäisi ja sitouttaisi yhteistä tekemistä ja käytännössä näkyisi esim. tutkimusyhteistyönä tai kesätyö- ja harjoittelupaikkojen lisääntymisenä.

SeAMKin johtoryhmän hymyt olivat viikonlopun alla leveät. Lahjoituksen myötä miljoonan euron tavoite on nyt entistä lähempänä.

– Huikealtahan tämä tuntuu, ja yritysten tuki vetää nöyräksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että meidän tulee entistä enemmän pyrkiä täyttämään alueen elinkeinoelämän tarpeita, SeAMKin vararehtori Elina Varamäki totesi tuoreeltaan.

Sekä Varamäki että rehtori Tapio Varmola korostavat SeAMKin roolia koko maakunnan korkeakouluna. Siksi koko maakunnan saaminen tueksi tuntuu erityisen hyvältä.

– Koko varainkeruu on kertonut meille sen, kuinka paljon maakunnan alueen yritykset arvostavat toimintaamme, Varmola jatkaa.

SeAMKin johtoryhmä on tavannut talven ja kevään aikana lähes 100 alueen yritystä ja yhteisöä. Mukaan maakunnalliseen kehitystyöhön on tähän mennessä lähtenyt omalla lahjoituksellaan noin 20 yritystä. Ja kesän ja syksyn aikana on Varamäen lupa listaan täydennystä. Juhannukseen mennessä tavoite on Varamäen mukaan jo täynnä – tai kenties jo ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SeAMKin keräys jälleen lähempänä tavoitettaan – LähiTapiola-ryhmältä 100 000 euron lahjoitus29.5.2018 10.30
SeAMKille 400 000 euron lahjoitus – "Korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle"26.3.2018 12.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat