Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Pohjanmaa ralli starttaa perjantaina – kilpailijoita ilmoittautunut 106

Pohjanmaa ralli starttaa perjantaina Seinäjoella. Ralli ajetaan tänä vuonna pitkästä aikaa SM-sarjaan kuuluvana osakilpailuna.

Laihian Urheiluautoilijoita edustava Marko Mänty lähtee kotimaisemiinsa jahtaamaan SM1-luokan kärkimiestä Eerik Pietarista.

AKK/Toni Ollikainen

Kaksipäiväinen Pohjanmaa ralli starttaa perjantaina ja tuo maan kovimmat SM-tason kuljettajat lakeuksille. Suurtapahtumaa on järjestämässä lähes 300 vapaaehtoisen joukko.

Kilpailuun kuuluu yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan perjantaina 15. kesäkuuta ja loput kuusi lauantaina 16. kesäkuuta. Erikoiskokeiden yhteispituus on noin 115 kilometriä, ja koko kilpailun mitta siirtymineen noin 350 kilometriä. Reitit sijoittuvat Seinäjoen, Vaasan, Lapuan, Isonkyrön ja Laihian kuntien alueelle. Tarkka reittikartta julkaistaan perjantaiaamuna kahdeksalta.

Rallin kilpailukeskuksena toimii Hotelli Sorsanpesä, missä sijaitsee myös kilpailun lähtö ja maali. Lähdöstä kilpailijat ajavat siirtymän tieliikennesääntöjen mukaisesti ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Kilpailijoita Pohjanmaan SM-ralliin on ilmoittautunut 106. Joukossa on mukana hallitseva SM1-luokan johtomies Eerik Pietarinen. Pietarinen on takonut neljästä ensimmäisestä SM-osakilpailusta hurjat 99 pistettä, ja johtaa luokkaa 46 pisteellä ennen Laihian Urheiluautoilijoiden Marko Mäntyä.

Pohjanmaa rallin kilpailunjohtaja Erkki Hemminki odottaa jo innolla tulevan viikonlopun tapahtumaa.

–Pohjanmaalle on tulossa kovia SM-tason kuljettajia paljon, ja vauhti on kovaa. Huoltoalueilla on lisäksi yleisölle ihan MM-kilpailujen tasoista markkinatunnelmaa ja nähtävää koko perheelle. Itse odotan hyviä ja onnistuneita kisoja sekä paljon yleisöä. Toivon että kovalla työllä tehdyt järjestelyt menisivät putkeen, Hemminki sanoo tiedotteessa.

Työtä on tekemässä satoja talkoolaisia. Jokaisella erikoiskokeella on 20-50 talkoolaista töissä, jolloin kokonaistyövoima nousee lähes 300 vapaaehtoiseen. Suurimman osan vapaaehtoisista muodostavat järjestävien seurojen jäsenet.

–Talkoolaisten merkitys tapahtumalle on luonnollisesti erittäin suuri, ilman heitä ei pysty järjestämään kilpailua, Hemminki kiittelee.

Pohjanmaa ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina 15.–16.6. Seinäjoen ja lähikuntien alueella.

Kaikille rallikatsojille on järjestetty ilmainen bussikuljetus perjantaina. Reitti kulkee hotelli Sorsanpesän, Seinäjoen Matkakeskuksen, Rengastien Autotarvikkeen sekä ensimmäisen erikoiskokeen ja VIP-alueen kautta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat