Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Seinäjoen kaupunki myönsi avustuksia yhteisölliseen kehittämiseen – mukana muun muassa kansanjuhla, korttelijuhla ja avantosauna

KAUPUNKI Kaupunkiaktivismin työpajasarjan vaikutus näkyi avustusten hakijaprofiilissa.

Lakeuden Avantouimarit ry on yksi kaupungin yhteisöllisen kehittämisen apurahan saaneista toimijoista. Tanelinlammen avantosauna on monella talviuimarille tärkeä kohtaamispaikka, jossa päivitetään kuulumisia sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa.

Matias Helinko

Avantosaunan saneeraus, kyläseuran uusi minigolfrata, asuinalueen Siivouspäivä-tapahtuman järjestäminen, vanhempainyhdistyksen toteuttama Taikametsä, Upan Block Party -korttelijuhla, Kasperin kampuksella -kansanjuhla sekä lukuisia kyläyhdistysten hankkeita.

Seinäjoen elinvoimalautakunta on myöntänyt kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen tämän vuoden avustukset. Kaikkia edellä mainittuja yhdistää se, että ne toteutetaan pääasiassa kaupunkilaisten omana talkootyönä, ja kaupungin avustukset ovat alle 3 000 euroa.

Avustusta hakivat useat kylä- ja vanhempainyhdistykset sekä muutama vapaamuotoinen ryhmä. 25 hakijasta kehittämisavustuksen lopulta sai 20, ja myönnettyjen avustusten kokonaissumma oli lähes 30 000 eurona.

Hakemusten määrä ylitti jaettavissa olevan rahamäärän. Näin kaikkia haettuja rahoitusavustuksia ei voitu kokonaisuudessaan myöntää.

Seinäjoki haluaa uuden kaupunkistrategiansa mukaan olla yllättävä ja hauska. Toisen linjauksen mukaan Seinäjoki haluaa aktiivisia kaupunkilaisia julkiseen kaupunkitilaan: tekemään ja toimimaan yhdessä oman ympäristönsä puolesta.

Viime keväänä kaupunki järjesti työpajasarjan kaupunkiaktivismista. Tavoitteeksi asetettiin yhteisöllisyyden, kaupunkilaisten osallisuuden ja alueiden viihtyisyyden edistäminen. Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila kertoo nyt, että työpajasarjan vaikutus näkyi avustusten hakijaprofiilissa.

– Hakijoista kahdeksan oli hakenut avustusta myös viime vuonna, mikä osoittaa kehittämisavustusten uudistamisen tuoneen uusia hakijoita. Nyt myös kantakaupungin kaupunginosat ja vanhempainyhdistykset aktivoituivat hakemaan avustuksia. Uudenlaisten toimijoiden mukaantulo kaupungin yhteisölliseen kehittämiseen on hieno lisä.

Avustusten teema oli tänä vuonna yhteisöllinen kehittäminen erityisesti paikallisidentiteetin, osallisuuden ja toiminnallisuuden kautta. Mattila kertoo, että avustuksia läpikäydessä työryhmä huomioikin vapaaehtoistyön määrän. Myös useiden eri yhteistyötahojen kytkeminen toisiinsa oli tärkeä ulottuvuus.

Avustuksia käsitelleen työryhmän avustusten myöntämisperusteiden mukaan varsinaisia esine- tai tavarahankintoja ei haluttu tukea.

Kaupunki odottaa jatkossa avustuksen saaneilta aikaisempaa viestintä-, tiedottamis- ja dokumentointivelvollisuutta. Tämä perustuu siihen, että kaupunki haluaa jakaa hyväksi havaittuja käytäntöjä eteenpäin, mutta myös käyttää näitä markkinoinnissaan.

Viestintä myös vie eteenpäin alueiden yhteisöllisyyden markkinointia.

Seinäjoen kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen avustukset:

Halkosaaren Kyläyhdistys ry, 2500 €

Hanhikosken kyläseura ry, 800 €

Harjastien vanhemmat, 500 €

Kainaston kyläyhdistys ry, 1500 €

Kihniänkylän nuorisoseura ry, 2000 €

Kärki-seura ry, 1000 €

Lakeuden Avantouimarit ry, 1500 €

Lehtimäenkylä Seura ry, 800 €

Liisa Mäntymäki ja Jenni Saarijärvi, 500 €

Luomankylän kylätoimikunta / Luomankylän asukkaat /Luomankylän eri toimijat, 2000 €

Pohjan koulun vanhempainyhdistys, 2000 €

Seinäjoen 4H-yhdistys ry, 1200 €

Seinäjoen Yhteiskoulun vanhempaintoimikunta, 1500 €

Selmu ry ja Nuermo ry, 1800 €

Toimintojentaloyhdistys ry, 2000 €

Törnävän koulun Vanhempainyhdistys ry, 1500 €

Veneskoski-Viitala seura ry, 1500 €

Ylijoki-seura ry, 1000 €

Ylistaron Asemanseudun Kehittämisyhdistys AsKy ry, 2000 €

Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys ry, 1500 €

Lisää aiheesta

"Ja jos jotain ei ole, tehdään se itse" – Seinäjoen kaupunki tukee asukkaitaan aktivismissa11.4.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat