Paikalliset

Seinäjoen Ideaparkin rakennustyöt on nyt aloitettu

Seinäjoen Ideaparkin rakennustyöt lähtivät käyntiin tänään torstaina, kun viimeisetkin maapohjaan liittyvät suunnittelumuutokset saatiin valmiiksi.

Kuva ensimmäisestä Ideaparkista Lempäälästä.

Arkisto/Mikael Hellman

Seinäjoen Ideaparkiin tulee yli 100 liikettä kaikilta eri toimialoilta, muun muassa suuri sisähuvipuisto, sport-/viihdekeskus, tapahtumien järjestämiseen tarkoitettu Keskusareena, päiväkoti, yksityisiä palveluita, apteekki, kahviloita ja ravintoloita. Liiketiloista noin 70 prosenttia on jo vuokrattu ja pienempien tilojen vuokraus on parhaillaan käynnissä.

Kauppakeskukseen tulevista liikkeistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Hanke työllistää rakennusvaiheessa noin 200 henkilöä ja valmistuessaan noin 1000 henkilöä. Kokonaisinvestointi on kaikkiaan noin 100 miljoonan euron luokkaa. Hankkeen toteuttaa Koy Seinäjoen Ideapark, joka on Sukari Invest Oy:n tytäryhtiö.

Rakennusurakasta on allekirjoitettu KVR-urakkasopimus Rakennusliike Lehto Oy:n kanssa. Rakennusurakka valmistuu siten, että kauppakeskuksen avajaiset pidetään marraskuussa 2019. Valmistuessaan Seinäjoen Ideapark on kokonaispinta-alaltaan noin seitsemän hehtaarin kokoinen ja laajennusvaraa tontilla on vielä 10 hehtaariin asti.

Sukari Investin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula on vakuuttunut Seinäjoen Ideaparkin menestyksestä.

–Seinäjoen markkina-alue on todella vahva, sillä pelkästään tunnin ajomatkan päässä on vajaa 300 000 asukasta ja ostovoima on erinomainen. Ideaparkin myötä asiakkaita saadaan houkuteltua myös kauempaakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Seinäjoki solmii maanvuokrasopimuksen Ideaparkin kanssa Kauppa-Joupin alueesta14.3.2018 11.35
Ideapark-sopimus hyväksyttiin – vuokravaihtoehto tarkoittaa kunnallistekniikan rakentamista velalla29.8.2017 10.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat