Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Uusi korttelijuhla Kuulankatu Block Party kutsuu kuuntelemaan musiikkia ja tutustumaan Upan historiaan

UPPA Korttelijuhlassa herätetään henkiin kaupunginosan historiaa tarinoiden ja musiikin kautta.

Kuulankatu kolmosen takapihalta löytyy nurmialue, jossa järjestetään viikonloppuna Kuulankatu Block Party. Talossa toimi 70-luvulla legendaarisen Discotheque Jousimies.

Nuermo ry

Seinäjoella, Upan kaupunginosassa järjestetään korttelijuhla Kuulankatu Block Party. Kuulankatu kolmosen takapihalta löytyy nurmialue, jossa soi lauantaina elävä musiikki, grilli käy kuumana ja luvassa on kaupunginosan historiaan liittyvää ohjelmaa.

–Muissa tapahtumissa jo hyväksi havaitut tietovisa ja bingo herättävät tunteita suuntaan ja toiseen, ja ne sopivat kaiken ikäisille. Seinäjoen Uppa-sukuseura tulee pitämään Uppa-visan, kertoo tapahtuman tuottaja Teemu Tuuttila.

Hän kertoo aina pitäneensä Uppaa viihtyisänä asuinseutuna ja kuvailee kokeneensa löytämisen riemua, kun näki ystävänsä pitämän Holmström Second Hand -liikkeen takana olevan nurmialueen.

–Viihtyisä alue on vähän kätkössä, mutta sopii tapahtuma-alueeksi. Kuulankatu Block Partyn taustalla on tarkoitus kehittää seinäjokelaista kaupunkikulttuuria ja herätellä paikalliset arvostamaan asuinaluettaan ja huomaamaan se korttelijuhlaympäristönä.

Kaupunginosan historia on vahvasti läsnä tapahtumassa.

Paikalla toimi 1970-luvulla legendaarinen Discotheque Jousimies, jonka dj:t herättävät henkiin soittamalla musiikkia tuolta vuosikymmeneltä. Tapahtumassa soittaa myös Laitakaupungin orkesteri, solistinaan Tomi Lähdesmäki.

–Toivottavasti herää muisteluita Jousimiehen ajalta. Se on hyvä aito tarina, joka sitoutuu tapahtumaympäristöön vahvasti, Tuuttila toteaa.

Hän toivoo, että korttelijuhlassa heräisivät henkiin myös muut Uppa-tarinat ja uudet uppalaiset oppisivat näin kaupunginosan historiaa.

–Tulisipa sellainen positiivisuuden ympyrä tarinoista omasta asuinympäristöstä.

Tuuttila tietää, että korttelijuhlia järjestetään enemmän muualla Suomessa, mutta nyt perinne tuodaan myös Seinäjoelle.

Hän lupaa, että lauantain ensimmäinen Block Party ei jää viimeiseksi. Kyseessä on Nuermo ry:n ja Selmu ry:n järjestämä tapahtuma, joka on kaikille ilmainen.

Ja tervetulleita ovat varmaan muutkin kuin uppalaiset?

–Ehdottomasti.

Kuulankatu Block Party

Järjestetään ensimmäistä kertaa 16. kesäkuuta kello 14–18.

Tapahtuma-alue sijaitsee takapihalla osoitteessa Kuulankatu 3.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Nuermo ry ja Selmu ry.

Nuermon dj:t soittavat musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä.

Live-musiikista vastaa Laitakaupungin orkesteri.

Ohjelmassa on bingo ja tietovisa ja grilli on vapaassa käytössä.

Lisää aiheesta

Seinäjoen kaupunki myönsi avustuksia yhteisölliseen kehittämiseen – mukana muun muassa kansanjuhla, korttelijuhla ja avantosauna12.6.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat