Paikalliset

SeAMKin miljoonan euron varainhankintatavoite rikki – nyt asetettiin jo uusi tavoite

SEAMK Seinäjoen ammattikorkeakoulun varainhankinta on saavuttanut alkuperäisen tavoitteensa noin kolmenkymmenen eri lahjoittajan ansiosta.

SeAMKin alkuperäistä miljoonan euron varainhankintatavoitetta nostettiin.

Anna-Pia Ahola

Viria Oyj on lahjoittanut SeAMKille 20 000 euroa. Lahjoituksen luovuttivat SeAMKille yhtiön hallituksen puheenjohtaja, professori Vesa Routamaa ja toimitusjohtaja Mika Vihervuori. Yhtiön juuret ovat vahvasti pohjalaismaakunnissa.

–Haluamme siksi olla mukana tukemassa niiden elinvoimaisuutta, jonka keskeisimpiä tekijöitä on juuri laadukas koulutustarjonta. Vain panostamalla voimakkaasti osaamisen kehittämiseen suomalaisilla on mahdollisuus pärjätä yhä kansainvälistyvässä kilpailussa, sanoo Routamaa tiedotteessa.

Virian lahjoitus merkitsee, että SeAMK on päässyt alkuperäiseen miljoonan euroon varainhankintatavoitteeseensa.

–Lämmin kiitos Virialle tästä hienosta lahjoituksesta. Virian lahjoitus puhkaisi millin rajan ja se on merkittävä asia. Meidän alkuperäinen tavoite on täyttynyt, mitä ei olisi kyllä vielä helmikuussa uskonut, että näin nopeasti pääsemme tavoitteeseen, iloitsee vararehtori Elina Varamäki.

Jo tähän mennessä kerätty määrä on varmistanut sen, että SeAMKiin voidaan ensi vuoden alusta alkaen palkata uudet yliopettajat digitaalisuuteen sekä ruokaturvallisuuteen. Varainkeräyksen myötä SeAMK pyrkii lisäksi lisäämään vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa. Tapaamiset yritysten kanssa jatkuvat kesän jälkeen.

–Tavoitteita voidaan aina nostaa ja niin mekin olemme tehneet. Uusi tavoite on 1,4 miljoonaa euroa, Varamäki kertoo.

Osallistuminen varainkeräykseen perustuu ammattikorkeakoulujen saamaan oikeuteen kerätä varoja toimintaansa. Vuonna 2018 saadut lahjoitukset kerryttävät SeAMKin pääomaa valtion myöntämällä vastinrahalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SeAMKin miljoonan euron varainkeräys sai jälleen taakseen maakunnallisia toimijoita1.6.2018 19.30
SeAMKin keräys jälleen lähempänä tavoitettaan – LähiTapiola-ryhmältä 100 000 euron lahjoitus29.5.2018 10.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat