Puheenaihe

Yllätkö samaan? Tässä on suomalaisten keskiansio – miesten ja naisten palkoissa huima ero

Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Tilastokeskuksen julkaisusta selviävät vuoden 2017 mediaani- ja keskiansiot. Mediaaniansio tarkoittaa keskimmäistä palkkaa suuruusjärjestykseen asetetuista palkoista, keskiansio taas palkkojen keskiarvoa, johon vaikuttavat herkemmin erityisen suuret ja pienet palkat.

Yksityisen sektorin kokoaikaisten kuukausipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan mediaaniansio oli 3 220 ja keskiansio 3 631 euroa kuukaudessa vuonna 2017. Miesten ja naisten mediaaniansioissa oli jopa 800 euron ero: miesten mediaaniansiot olivat 3 650 ja naisten 2 851 euroa.

Yksityisen sektorin työntekijöiden ammatti ja koulutus vaihtelivat paljon. Noin kolmasosalla korkein suoritettu tutkinto oli toiselta asteelta eli ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto. Alemman korkeakouluasteen tutkinto oli 24 prosentilla ja ylemmän korkeakouluasteen tutkinto 19 prosentilla.

Miesten mediaanipalkka oli suurempi kuin naisten kaikissa koulutusryhmissä. Suurin ero oli yhteiskunnallisilla aloilla. Koulutuksen yhteiskunnalliselta alalta saaneen miehen mediaanipalkka oli 4 600 ja naisen 3 779 euroa. Myös pelkän ylioppilastutkinnon suorittaneet miehet tienasivat huomattavasti enemmän kuin naiset: miesylioppilaiden mediaanitulo oli 3 311 euroa ja naisten 2 669.

Palkkojen hajonta kasvoi tehtävän vaativuustason mukana. Esimerkiksi johtajien palkoissa oli suuria eroja. Johtajien parhaiten palkattu kymmenen prosentin joukko ansaitsi vähintään 10 000 euroa kuukaudessa, kun taas alimmin palkattu kymmenys sai korkeintaan 3 800 euroa. Myös erityisasiantuntijoiden palkkahajonta oli suurta: korkeimmin palkatut erityisasiantuntijat ansaitsivat 2,2 kertaa enemmän matalapalkkaisiin nähden.

Näissä tehtävissä näkyi myös sukupuolten ero. Naisjohtajien mediaaniansiot olivat 22 prosenttia pienemmät kuin miesjohtajien. Asiantuntijanaisten mediaaniansiot olivat 17 prosenttia pienemmät ja erityisasiantuntijoiden 15 prosenttia pienemmät kuin miesten.

Sukupuolten sisäisessä vertailussa kävi ilmi, että miesten palkkojen keskinäinen vaihtelu oli suurempaa kuin naisten. Tilanne oli kuitenkin päinvastainen johtajilla: parhaiten ansainneet naisjohtajat tienasivat 2,7 kertaa enemmän kuin heikoimmin ansaitsevat. Vastaava luki oli 2,5 miesjohtajilla. Tilastokeskus kuitenkin muistuttaa, että johtajien ansiotiedot eivät ole kaikilta osin kattavat, sillä palkka-aineistossa ei pääsääntöisesti ole ylimmän johdon palkkoja.

Tilastokeskuksen palkka-aineisto koostuu työnantajajärjestöjen sekä Tilastokeskuksen keräämistä tiedoista. Tilastokeskus kertoo, että palkka-aineistossa oleville henkilöille yhdistetään Tilastokeskuksen tutkintorekisterin tiedot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Hyvätuloinen espoolaismies ajautui pahaan velkakierteeseen – ulosotto söi koko nettopalkan17.6.2018 09.20
Uhkaatko jäädä kannustinloukkuun? Uusi laskuri ennakoi tulot, jos elämäntilanne muuttuu19.6.2018 14.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat