Paikalliset

Seinäjoen kaupungin johto lähtee vierailulle Kanadaan – viranhaltijavaihdon käynnistäminen nostettu keskusteluun

Seinäjoen kaupungin johto vierailee Kanadan ystävyyskaupunki Thunder Bayssa. Virallinen vierailuohjelma sisältää yhteistyöneuvotteluja kaupungin johdon ja yritysedustajien kanssa.

Anna-Pia Ahola

Vierailuryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja elinvoimajohtaja Erkki Välimäki. Delegaatiossa on mukana myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola.

Vierailun päätarkoituksena on allekirjoittaa ystävyyskaupunkisopimus seuraavalle viidelle vuodelle. Virallinen vierailuohjelma sisältää myös yhteistyöneuvotteluja kaupungin johdon ja yritysedustajien kanssa sekä tutustumiskäyntejä muun muassa Lakeheadin yliopistoon. Isännöivä osapuoli on nostanut myös viranhaltijavaihdon käynnistämisen keskusteluun.

Thunder Bay on ollut Seinäjoen ystävyyskaupunki vuodesta 1974 alkaen. Edellisen kerran Thunder Bayn delegaatio on vieraillut Seinäjoella kesällä 2015. Vuonna 2017 ystävyyskaupungin kanssa järjestettiin Seinäjoella maahanmuuttoaiheinen seminaari.

Myös Thunder Bayn pelimanniorkesteri juhlisti 100-vuotiasta Suomea konsertilla Törnävän paviljongissa. Ystävyyttä Thunder Bayhin pidetään yllä myös Seinäjoen alakouluissa.

Vierailun ajankohta on 5.-8.7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat