Paikalliset

Vauhtiajot saa oman tv-ohjelmansa – 15-vuotiaan tapahtuman rataohjelma valmis

VAUHTIAJOT järjestetään nykymuodossaan 15. kertaa. Rataohjelma on nyt valmis ja juhlavuoden tapahtumasta kuvataan tv-ohjelma AlfaTV-kanavalle.

Nitro Bikessä drag racingin maailmanennätysmies Jaska Salakari näyttää pääsuoralla, kuinka 1000-hevosvoimainen nitro-kiihdytyspyörä kiihtyy ja kumi palaa.

Kuvan lähde: Vauhtiajot

Uusia lisyksiä rataohjelmaan ovat Nitro Bike, Formula 4, Sportbike freestyle, Supermoto, Drigting, Tuning Car Show, sekä kurikkalainen erikoisuus: maailman nopein puimuri.

Suomen- ja Pohjois-Euroopanmestaruudesta kilpailevat, aikaisemmin julkaistut sarjat ovat V1600 SM, The Gran Turismo SM, BMW Xtreme Nez ja Touring Cars.

Nitro Bikessä drag racingin maailmanennätysmies Jaska Salakari näyttää pääsuoralla, kuinka 1000-hevosvoimainen nitro-kiihdytyspyörä kiihtyy ja kumi palaa.

Formula 4-sarja on maailmanlaajuisesti hyvin suosittua, ja sitä pidetään yhtenä merkittävimmistä ponnahduslaudoista kuskeille matkalla F1-sarjaan.

Sportbike freestylen perusajatuksena on suorittaa näyttäviä temppuja ajon aikana. Nimensä mukaisesti rajoitukset ovat hyvin vähäisiä niin pyörän kuin tyylinkin suhteen, joten mitä tahansa on odotettavissa.

Tiettävästi maailman nopein puimuri on kurikkalaisten Petri Plosilan ja Raine Saviojan luomus. Tämä hirmu sisältää kaksi turboa ja saavuttaa jopa 250 kilometrin tuntinopeuden.

Supermoto on sekoitus motocrossia ja ratamoottoripyöräilyä. Se on yhteislähdöllä tapahtuva nopeuskilpailu, joka ajetaan suljetulla, osittain tai kokonaan päällystetyllä radalla.

Drifting on näyttävä moottoriurheilulaji, joka on lähtöisin Japanista. Sen ideana on suorittaa takavetoisella autolla ennaltamäärätty asvaltoidun moottoriradan mutkayhdistelmä mahdollisimman suuressa luistokulmassa ilman, että luisto katkeaa kertaakaan suorituksen aikana.

Tuning Car Show’ssa pääsee nauttimaan harkitun räätälöinnin, tarkan suunnittelun ja tuhansien käsityötyötuntien tuloksena syntyneistä sporttisista, moderneista ja ainutlaatuisista autokaunottarista.

AlfaTV kuvaa sekä rata- että festivaalialueella. Lähetyksessä haastatellaan järjestäjiä, yleisöä, kilpailijoita ja esiintyjiä. Ohjelma julkaistaan kanavall viikko tapahtuman jälkeen, 28.7. kello 20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vauhtiajojen rataohjelmaan viimehetken lisäyksiä: Janne Ahonen esittelee kiihdytysautoaan10.7.2018 16.10
Vauhtiajojen päärataluokat on julkaistu – tapahtuma toimii tänä vuonna AKK:n näyteikkunana24.5.2018 13.50
Vauhtiajojen ohjelmisto on valmis – ulkomaalaisesiintyjien joukkoon Anastacia ja Amaranthe28.3.2018 12.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat