Paikalliset

Seinäjoen ja Thunder Bayn yhteistyö jatkuu – "Thunder Bayn kokemukset, niin onnistumiset kuin haasteet, ovat meille arvokkaita"

Seinäjoki ja Thunder Bay ovat allekirjoittaneet uuden yhteistyösopimuksen Seinäjoen kaupungin johdon vierailulla Thunder Bayssä.

Seinäjoen kaupungin johto vieraili Kanadassa.

Seinäjoen Sanomat

Ontariossa sijaitseva noin 110 000 asukkaan Thuder Bay on Seinäjoen kaupungin pitkäaikainen ystävyyskaupunki. Seinäjoen kaupungin johto vieraili Kanadassa 5.–8.7.

Vierailuryhmään kuuluivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja elinvoimajohtaja Erkki Välimäki. Delegaatiossa oli mukana myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola.

Vaikka kaupunkien tehtävät Suomessa ja Kanadassa ovat osin erilaiset, samat haasteet koskevat Seinäjokea kuin Thunder Baytä, kaupungin tiedotteessa todetaan.

–Thunder Bay on Seinäjoen tavoin kehittämässä kaupunkikeskustaansa, vahvistamassa liikenneyhteyksiään ja turvaamassa työvoiman saatavuutta tulevaisuuden kasvuun, toteaa kaupunginjohtaja Rasinmäki.

Yhteistyösopimuksen pohjalta kaupungit haluavat edistää osaamisen vaihtoa.

–Thunder Bayssä on osaamista, josta me voimme oppia. Kansainvälisyys on Thunder Bayn arkea niin kanssakäymisessä kuin monikulttuurisuudessa. Seinäjoki on samalla tiellä ja Thunder Bayn kokemukset, niin onnistumiset kuin haasteet, ovat meille arvokkaita, sanoo Kivisaari.

Sunnuntaihin saakka jatkuneen vierailun aikana seinäjokelaiset tapasivat myös Thunder Bayn vahvan suomalaisyhteisön edustajia. Thunder Bayssä on noin 10 000 asukkaan suomalaistaustainen yhteisö, joista monet käyttävät edelleen suomea kotikielenään.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Varmola tapasi matkalla Lakeheadin yliopiston johtoa. Korkeakouluilla on jo pitkäaikainen yhteistyösuhde.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Seinäjoen kaupungin johto lähtee vierailulle Kanadaan – viranhaltijavaihdon käynnistäminen nostettu keskusteluun4.7.2018 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat