Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Ainoa eteläpohjalaisfinalisti hakee kuningattaren kruunua jo kolmatta kertaa – "Unelmani pyörivät täysin musiikin ympärillä"

TANGOFINALISTI Nina Åkerman on tangokuningatarfinaalin ainoa eteläpohjalainen.

Nina Åkerman aikoo heittäytyä tangokisan finaaliesitykseensä tunteiden kera.

Titta Holanne

Kuinka menestyy Ähtärin Nina Åkerman Seinäjoen Tangofinaalien kuningatarkilpailussa lauantaina 14.7.? Lavakarisman ohella Nina Åkermanin esitystä siivittää pandakaupungin viimeaikaiset tapahtumat.

Vaikka Åkerman on kolmatta kertaa finaalissa, uusin saavutus saa naisen sydämen sykkimään.

– Olen tässä toistellut sanaa huikea joka välissä. Tää on minun unelmaani ja yksi askel eteenpäin siinä. Finaalissa on kirjava joukko laulajia, jotka ovat kaikki erilaisia. Jokaisella meillä on omat vahvuutemme ja omat persoonamme. Toivon todella, että se työ, mitä kentillä olen tehnyt palkitaan ja tuloksena olisi kruunu, joka merkitsi tämän työn jatkuvuutta. Pelkkä kruunu toki ei jatkuvuutta takaa, jos ei itse myös sen eteen tee töitä.

Åkerman myös tietää, mitä voittoon tarvitaan.

– Semifinaalissa kappaleekseni arvottiin Mariskan Sua kaipaan. Teksti oli niin lähellä omaa elämääni aiemmilta vuosilta, jotka olin käsitellyt. Sen tunteen palauttaminen takaisin esityksessä oli itselle terapeuttinen prosessi. Menen aina tekstiin tosi syvälle ennen kuin laulan sen pihalle. Laulaessani kappaletta sainkin pidätellä tunteitani, vaikka samalla mietin, miksi pidättelin. Eli finaalissa heittäydyn täysillä tunteeseen. Ei sitä julkista itkuakaan tarvitse hävetä.

Voiton myötä Åkermanille avautuisi paljon mahdollisuuksia tehdä työtään.

– Tämä kilpailu antaa todella isoa näkyvyyttä, joka on positiivinen uran kannalta – vaikka sitä kruunua ei edes tulisi. 2016 vuoden jälkeen jäätyäni superfinaalissa toiselle sijalle keikkamääräni on noussut todella paljon, josta kaikesta olen kiitollinen.

Mutta ei siinäkään vielä kaikki.

– Unelmia on useita. Lavatanssikeikkojen lisäksi konsertit, juontohommat ja uuden musiikin luominen... Unelmani pyörivät täysin musiikin ympärillä. Olen intohimoinen ja syvällinen ihminen ja kaikki luova saa minut puhkeamaan kukkaan, Åkerman sanoo.

Nina Åkerman on myös eläinrakas ihminen. Pandojen tulo Ähtäriin on saanut naisen intoilemaan.

– Nyt on pandasesongin aika ja ihmisiä aivan älyttömästi eläinpuiston alueella. Itse tykkään seurata kaksikkoa livekameran välityksellä. Ne ovat aivan mahtavia persoonia. Leikkisiä luonteita ja esimerkkejä itsellekin heittäytymisestä elämän ihaniin asioihin. Luulenpa, että Facebookin päivityksissäni tangomatkan aikana nähdään myös Lumi ja Pyry...

Myös kaupunki on ymmärtänyt yhdistää julkkiksensa.

– Minulla oli ajatus, että jos saisin passin millä mennä pandataloon ihan vaikka joka päivä, voisin tehdä esimerkiksi Instagramiin jatkuvaa päiväkirjaa, jossa esittelisin eläinpuistoa monin eri tavoin. Vastaus tuli kaupungilta heti, että ilman muuta saan passin, Nina Åkerman iloitsee.

Lisää aiheesta

Katri Helena sairastui – esiintymiset Tangomarkkinoilla peruttu12.7.2018 11.58
Ahlgrenien perhe jännittää, tuleeko perheeseen toinen tangokuningas11.7.2018 14.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat