Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

300 eteläpohjalaista alle 30-vuotiasta pääsee työllisyyttä edistävään palveluun – Nuorten työttömyys painottuu Seinäjoelle

TYÖLLISYYS 300 työtöntä nuorta pääsee uuteen työllistymistä edistävään palveluun. Palvelua toteuttavat useat kokeneet toimijat.

Kuvassa vasemmalla Petteri Kokko (Sedu), Niina Laitio (Buusti ry), Janne Timonen (Unic-palvelut Oy) ja Ari Lähteenmäki (Barona).

Soile Kauttio/Te-toimisto

Uudella Nuoret kohti työtä! -palvelulla tuodaan uusia näkökulmia nuorten työllistämisen tukemiseksi.

Eelä-Pohjanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Katri Lehto kertoo, että palvelussa kiinnitetään erityisesti huomiota niihin, joilla ei ole koulutusta ja ovat olleet pitkään työttöminä.

–Haluamme panostaa siihen, että löytyisi joku väylä kouluttautua ja työllistyä. On muitakin vaihtoehtoja kuin se perinteinen oppilaitokseen sisään hakeminen. Nyt haetaan yksilöllisempiä vaihtoehtoja.

Tavoitteena on löytää uusia välineitä nuorten työllistymisen tukemiseksi vastaamalla työvoiman saatavuuteen ja yritysten rekrytointitarpeeseen. Enintään kuusi kuukautta kestävän palvelun kohderyhmänä on pitkäaikaistyöttömät ja 16 kuukauden aikana 12 kuukautta työttömänä olleet, alle 30-vuotiaat nuoret, joiden koulutustaustaa ei ole määritelty.

Kohderyhmää ovat myös 17–29-vuotiaat työttömät työnhakijat, joilla on ainoastaan perusasteen tutkinto ja muut alle 30-vuotiaat nuoret, joiden katsotaan hyötyvän palvelusta.

Työttömien työnhakijoiden määrä on ollut pitkään laskussa Etelä-Pohjanmaalla. Maakunnassa on piristyneestä taloustilanteesta huolimatta työttömänä yli 1700 alle 30-vuotiasta nuorta.

Nuorten työttömyys painottuu Seinäjoelle. Lehto arvioi, että yli puolet heistä ovat seinäjokelaisia.

Palveluntuottajiksi Etelä-Pohjanmaalla on valittu Unic-palvelut Oy, Buusti ry ja Sedu Education Oy. Palveluntuottajat valittiin julkisen tarjouskilpailun kautta.

Buusti ry:n valmentaja Niina Laitio sanoo, että valmennus tulee olemaan hyvin yksilöllistä.

–Ei löydy kahta nuorta, joilla tilanne ja ratkaisut olisivat täysin samanlaiset. Usein se on niin, että pieniä asioita säätämällä ratkaisut löytyvät.

Hän sanoo, että nuoren työttömyystilanne johtuu usein alavalinnasta.

–Se on niin, että alavalintaan ei ole ollut edellytyksiä vielä siinä vaiheessa kun se on täytynyt tehdä. Toki työttömyys voi johtua monista muistakin yksilöllisistä syistä.

Nuorten kannustamiseksi hän muistuttaa, että aina voi aloittaa alusta.

Nuori saa itse valita palveluntuottajan. Alkusyksyn aikana palvelua tarjotaan ensisijaisesti Lapuan, Kauhavan, Kauhajoen, Kurikan ja Seinäjoen alueen nuorille työnhakijoille.

Palvelu on asiakkaalle maksuton ja palveluntuottajan voi valita vain kerran. Palvelut perustuvat hallituksen puoliväliriihessä sovittuihin tulosperustaisiin hankintoihin. Valtakunnallisesti nuorille hankittaviin työvoimapalveluihin on varattu 15 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on ohjata 10 000 nuorta TE-toimistoista ja Ohjaamoista uudistuviin palveluihin.

Nuoret kohti työtä!

Asiakasmäärältään merkittävä palvelu: Etelä-Pohjanmaalla palveluun pääsee 300 nuorta.

Etelä-Pohjanmaalla palvelutuottajiksi on valittu Unic-palvelut Oy, Buusti ry, Sedu Education Oy.

300 työtöntä nuorta saa yksilöllistä tukea työllistymiseensä.

Palveluun pääsee TE-toimiston kautta.

Palvelu on nuorille maksuton.

Elokuun 7. päivä järjestetään infotilaisuudet Kauhavalla ja Seinäjoella, jossa halukkaat voivat tulla kysymään lisätietoa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat