Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Eläviä kanoja kuumaan altaaseen, tautisia kanoja myyntiin... Yle: Eettisenä pidetyn broilerifirman työntekijät paljastavat synkät olot

MOT:n mukaan yhtiö kohtelee kanoja ajoittain julmasti.

Marika Lumme

Naapurin Maalaiskana -yrityksen teurastamo on saanut viranomaisilta useita huomautuksia eläinten huonosta kohtelusta, kertoo Ylen MOT.

Yhtiö markkinoi itseään eettisenä toimijana, mutta MOT:n selvityksen mukaan sillä on paljon ongelmia. Eviran tarkastuseläinlääkärin mukaan eläviä lintuja on heitetty raatolaatikkoon ja niitä on pudonnut lattialle.

Erityisen huolestuttava on yhtiön tainnutusprosessi: sähkötainnutuksesta osa kanoista pääsee väistämättä läpi taintumatta kokonaan. Jotkut linnut ovat täysin tajuissaan, kun ne viedään kuumaan vesialtaaseen, jonka tarkoitus on helpottaa niiden kynimistä.

– Jotkut kanat on niin pieniä ja pelästyneitä, että niillä on päät siiven alla. Näin niitä pääsee elävänä ohi sekä tainnutuksesta että leikkurista, kertoo teurastamossa työskennellyt Laura Ylelle.

Ylen haastattelemat työntekijät uskovat myös, että kauppojen hyllyille on päätynyt jopa tautisia kanoja, sillä olosuhteet ja työtahti eivät mahdollista kaikkien lintujen kunnollista tarkistamista. MOT:n tiedossa ei ole tapauksia, jolloin näin olisi käynyt. Yhtiö kiistää kaikki syytökset.

Yhtiö on Suomen kolmanneksi suurin broilerintuottaja.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat