Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Samu Haber kertoo, miksi Seinäjoen keikkaa on odoteltu jo kuukausia – "lavalle kiipeää viisi helvetin kiitollista jätkää antamaan sille porukalle kaikkensa"

Samu Haber kertoo, miksi Seinäjoen stadionkeikkaa on odoteltu jo monta kuukautta.

Sunrise Avenue vetää ensimmäisen stadionkonserttinsa Suomessa Seinäjoella.

Anna Äärelä

Sunrise Avenuen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Samu Haber myöntää, että kuullessaan Seinäjoen stadionkeikasta hän luuli sitä väärinkäsitykseksi.

Hän ei uskonut, että Etelä-Pohjanmaalla saisi väkeä niin paljoa liikkeelle, että stadionkeikkaa kannattaisi järjestää.

Toisin kävi. OmaSp Stadion on lähes loppuunmyyty.

–Tieto siitä, että stadikka on täynnä vetää aika nöyräksi ja voit olla varma, että perjantaina lavalle kiipeää viisi helvetin kiitollista jätkää antamaan sille porukalle kaikkensa, Haber kiittelee.

Sunrise Avenue julkaisi viime syksynä uusimman albuminsa Heartbreak Centuryn neljän vuoden julkaisutauon jälkeen.

Vuonna 2013 julkaistua Unholy Groundia seuranneen kiertueen jälkeen Haber lähti yksin kiertämään maailmaa. Hän on aikaisemmin kertonut tarvinneensa omaa aikaa uusien ideoiden etsimiseen.

–Matkan varrella tuli välillä olo, että kaikki oli jo sanottu ja soitettu enkä tuntunut innostuvan oikein mistään uudesta. Piti ottaa kunnolla etäisyyttä kaikesta.

Tuona aikana syntyi Heartbreak Century, joka on soundiltaan tuttua Sunrise Avenueta popimpi.

–Ehkä mä olin vähän kyllästynyt siihen aikaisempaan rokimpaan soundiin ja tuo mitä levyltä nyt kuuluu, oli vain fiilistelyn ja vaistojen seuraamisen tulos, Haber sanoo.

Hän ei usko suunnitelmiin musiikkia tehdessä eikä tietoisesti hakenut uutta suuntaa. Hän iloitsee, että uudet biisit ovat sopineet keikoilla hyvin vanhojen kanssa ja koko yhtye on ylpeä uusimmasta tuotoksestaan.

–Tuntuu että bändin kanssa on myös parempi fiilis soittaa ja touhuta kimpassa kuin koskaan aikaisemmin.

Yli kaksi ja puoli miljoona levyä uransa aikana myynyt kokoonpano on kiertänyt syksystä saakka ahkerasti. Suurin osa kansainvälisesti menestyneen yhtyeen keikoista sijoittuu muualle Eurooppaan, mutta on bändi ehtinyt käväistä Suomessakin.

Perjantainen Seinäjoen keikka on yhtyeen ensimmäinen stadionkeikka Suomessa. Haber sanoo, että vaikka kesään on mahtunut monia huikeita keikkoja, Seinäjoen iltaa on odoteltu jo monta kuukautta.

–Illat alkavat vähän pimentyä aikaisemmin, eli valoshow toimii ja keli on kuitenkin lämmin. Suomen kesä ja stadikka täynnä kotimaan veljiä ja siskoja. Mitä muuta voi toivoa.

Sunrise Avenue päätti ensimmäisen Euroopan kiertueensa Seinäjoelle vuonna 2007, olihan yhtyeen seinäjokelaislähtöisen rumpalin Sami Osalan kotipaikkakunnalle päästävä.

Haber muistaa brittiläisen managerin silloin miettineen, että mikä Seinäjoki ja miksi?

–Kun se näki Rytmikorjaamon keikan ja näki sen huikean yleisön, se sanoi “now I understand”. Ihan mahtavaa tulla taas Seinäjoelle ja pidetään oikein kunnon bileet!

Vaikka yhtye kiiruhtaa Seinäjoen keikalta Saksaan, Haber uskoo, että he ehtivät hieman fiilistelemään kaupungin tunnelmaa.

–Sami varmaan vie meidät jonnekin spesiaaliin paikkaan taas.

Yhtye keikkailee vielä marraskuuhun saakka, minkä jälkeen tekeminen keskittyy taas uuden musiikin luomiseen.

Sunrise Avenue Seinäjoen OmaSp Stadionilla 10.8.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat