Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Kauden kolmas Pohjanmaan Derby pelataan lauantaina Vaasassa – SJK kertoo myös vahvistavansa rivejään keskuspuolustajalla

Veikkausliiga

Veikkausliigan Pohjanmaan sisäinen herruus ratkaistaan lauantaina Vaasassa, kun SJK ja VPS pelaavat kauden kolmannen ja samalla viimeisen keskinäisen ottelunsa.

Pohjanmaan derbyn kaksi ensimmäistä ottelua ovat päättyneet molemmat tasatulokseen 1–1 ja 0–0.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on ehtinyt kulua ainoastaan viikko, joten joukkueet tuntevat toistensa pelitavat tuoreeltaan. SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko odottaa molempien joukkueiden pelaavan lauantaina tarkkaa peliä.

– Edellisen ottelun osalta on paljon juttuja. Se päättyi 0–0, mutta ensimmäinen puolisko siitä oli aika lähellä sitä tapaa, miten haluan joukkueeni pelaavan. Olimme aktiivisia, aggressiivisia, loimme tilanteita ja pidimme VPS:n poissa tilanteista. He saivat kenties pari tilannetta koko pelissä. Nyt meillä on takanamme hyvä viikko, jonka aikana olemme myös analysoineet ottelua, katsoneet mitkä jutut toimivat ja mitkä eivät. Pystymme pelaamaan paremmin ja olemme tehneet sen eteen tällä viikolla töitä, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko seuran tiedotteessa.

SJK:n kesän siirtoikkunassa hankkimista uusista pelaajista Peter Opiyo ja Denys Oliinyk esiintyivät ensimmäistä kertaa kotiyleisölle edellisessä Pohjanmaan Derbyssä. Vaasassa peliin pääsee mukaan myös Shahdon Winchester, joka nähtäneen Vaasassa hyökkääjän roolissa.

SJK kertoo tänään tehneensä loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen norsunluurannikkolaisen keskuspuolustaja Didier Kadion, 28, kanssa.

Kadio siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla Armenian pääsarjan Pyunik Jerevanista. Sopimuksessa on optiot tulevista vuosista. SJK:n harjoitusvahvuuteen ensi viikolla, joten hän ei ole vielä lauantaina seuran vahvuudessa.

Kadio on SJK-valmentaja Alexei Eremenkolle tuttu, sillä tämä pelasi Pietarsaaren Jarossa kaudella 2015, jolloin Eremenko oli valmentajavastuussa Jarossa. Eremenko on valmentanut Kadiota myös Kazakstanin ja Armenian pääsarjoissa.

Eremenko vakuuttui miehen kyvystä pelata useammalla eri pelipaikalla.

– Tykkäsin tästä pojasta heti siitä lähtien, kun näin hänestä ensimmäisen videon. Olin silloin etsimässä pelaajaa, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Videolla hän pelasi topparina ja puolustavana keskikenttäpelaajana. Tietenkin videon voi saada näyttämään hyvältä, mutta näin hänessä heti jotain ja halusin hänet meille. Kun hän tuli meille, hän teki vaikutuksen kaikkiin, vaikka oli silloin vielä nuori. Harmillisesti talouden vuoksi hän ei voinut kuitenkaan jatkaa silloin meillä, Alexei Eremenko luonnehtii Kadiota seuran tiedotteessa.

Eremenko kehuu myös miehen pelinlukutaitoa, nopeutta sekä sijoittumista. Eikä lista jää tähän.

– Oikea jalka on hänellä tosi hyvä. Hän antaa sillä pitkiä syöttöjä ja pystyy antamaan vapareita kaukaakin ja pistää niitä maalipuiden väliin. Mielestäni hän on myös vaarallinen pelaaja hyökkäyspään erikoistilanteissa maalinedustalla, kuten sivuvapareissa ja kulmissa. Hänen ajoituksensa ja aggressiivisuutensa tulee niissä hyvin esiin, Eremenko jatkaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat