Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Koulukadulta poistetaan henkilöautojen pysäköintimahdollisuus välillä Kirkkokatu–Torikatu

Koulukadun Kirkkokadun ja Torikadun välinen osuus on jatkossa tärkeä bussiliikenteen vuorojen vaihtopaikka. Bussiliikenne tarvitsee kehittyäkseen aikaisemmin pysäköintiin tarktoiteun tilan itselleen.

Matias Helinko

Seinäjoen paikallisliikenteessä on tehty tälle syksylle mittavia muutoksia. Kaupunkiliikennettä operoiva Härmän liikenne tuo tarjontaan uusia linjoja, ja samalla aikatauluja uudistetaan.

Osa muutosta on myös se, että jatkossa lähes kaikki keskustan paikallisliikenne kulkee Seinäjoen lyseon edestä. Koulukadulle välille Kirkkokatu–Torikatu on muodostumassa niin sanottu joukkoliikennekatu, jossa suurin osa vaihdoista onnistuu.

Myös Seinäjoen Matkakeskukseen rakentuu uusia lähtölaitureita ja samalla linjojen lähtöpaikat uudistuvat.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ensi viikolla Torikadun ja Kirkkokadun välisen osuuden pysäkkimuutokset sekä nopeusrajoituksen katuosakohtaisen muutoksen.

Jotta linja-autoilla on jatkossa riittävästi pysäkkitilaa, Koulukadun itäreunasta poistetaan henkilöautojen pysäköintimahdollisuus.

Esityksen mukaan ensi vaiheessa pysäkit merkitään liikennemerkeillä ja maalimerkinnöin. Jatkossa aluetta lähdetään kehittämään muun muassa muuttamalla kadun leveyttä, parantamalla kevyen liikenteen alueita ja lisäämällä odotuskatoksia.

Katuosalle esitetään samalla 20 km/h nopeusrajoitusta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat