Paikalliset

Ilmoittautuminen kansalaisopiston tulevan lukuvuoden kursseille alkaa maanantaina – hittikurssit täyttynevät jälleen sekunneissa

Ilmoittautuminen Seinäjoen kansalaisopiston lukuvuoden 2018–2019 kursseille alkaa maanantaina. Alkavan lukuvuoden teema on hyvinvointi.

Ilmoittautuminen kansalaisopiston uuden lukuvuoden kursseille alkaa maanantiana. Suosituimman kurssit täyttynevät taas sekunneissa.

Arkistokuva/ Claudia Katajämäki

Seinäjoen kansalaisopisto tarjoaa jälleen tänä vuonna noin tuhat kurssia. Lisäksi on noin kuusikymmentä taiteen perusopetukseen liittyvää kurssia. Tutun ja perinteisen tarjonnan lisäksi opintosuunnitelmasta löytyy paljon uutta.

Lapsille ja lapsiperheille suunnatut kurssit ovat vuosittain hyvin suosittuja ja täyttyvät nopeasti. Kaikilta muiltakin aloilta nousee vuosittain hittikursseja, jotka täyttyvät sekunneissa.

–Joka vuosi tulee yllätyksenä, että mitkä ovat supersuosittuja. Niitä voi vain arvailla, rehtori Maija-Liisa Gröhn toteaa.

Eri aihealojen opetusta on suunniteltu vuoden teeman, hyvinvoinnin, näkökulmasta. Lisäksi on luvassa uusia kursseja, jotka on suunniteltu puhtaasti ihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi.

Lapsille ja nuorille on luvassa muun muassa musiikkia, teatteria ja kirjoittamista. Gröhn nostaa uutuuksista esimerkiksi 6–8-vuotiaiden lasten musiikin ryhmäopetuksen. Hän uskoo, että tämä opetusmuoto tulee olemaan tykätty ja tuo vaihtoehdon perinteiselle yksinopetukselle.

Lasten teatteriharrastuksen kiinnostavuutta kokeillaan tänä vuonna Ylistarossa ja Peräseinäjoella. Nuorille on tarjolla muun muassa kirjoituspaja, jonka Gröhn toteaa myös tukevan hyvinvointia.

Taiteesta ja käsitöistä kiinnostuneille on myös tarjolla uusia kursseja. Pitsinnypläys on perinteistä kansalaisopiston tarjoamaa opetusta, mutta tänä vuonna pääsee tutustumaan myös käpypitsiin.

Apulaisrehtori Mari Takamaa kertoo, että esimerkiksi tämä kurssi päätettiin tuoda pitsinnypläyskurssilaisten toiveesta. Käpypitsistä on noussut ilmiö sosiaalisessa mediassa ja Gröhn uskoo kurssin kiinnostavan myös nuoria.

DIY eli itse tekemisen kulttuuri jatkaa vahvana ja esimerkiksi nahkapaperi- ja betoniefektipastakurssien uskotaan kiinnostavan monia.

Käsityön puolelta Gröhn nostaa vielä "ompelulanit", joihin voi matalalla kynnyksellä lähteä ompelemaan sen, mitä tarvitsee ja saada samalla ohjausta.

Kalligrafiakurssi on kestosuosikki, johon olisi aina enemmän osallistujia kuin mahtuu. Taiteen puolella on tarjolla uutta valokuvauksesta piirtämiseen. Gröhn kannustaa lähtemään grafiikka-työpajoille.

–Siellä on vakiintunut harrastajaporukka ja tasokas opetus. Olisi kiva, jos uusiakin innostuisi lähtemään.

Kansalaisopisto järjestää eri kohderyhmille suunnattuja löytöretkiä luontoon. Gröhn sanoo, että retkillä keskitytään itsetunnon ja tasapainon löytämiseen.

Lukuvuoden aikana tullaan järjestämään matalan kynnyksen kahvihetkiä, joissa kerätään kaupunkilaisten muistoja Seinäjoesta. Näistä tarinoista on tarkoitus tuottaa näytelmä. Yhtenä aiheena on vanha lääninsairaala ja sen historia – kansalaisopisto kun tulee muuttamaan sinne.

Toimintakausi avataan yleisötapahtumalla vanhassa sairaalassa 29.8., jolloin tiloihin pääsee tutustumaan ennen kuin ne alkavat muovautua kansalaisopiston käyttöön.

Mitä muuta? Liikuntaa, luentosarjoja, tietotekniikkaa, kieliä, puutarhan hoitoa... Kansalaisopiston alkavan lukuvuoden opinto-ohjelmaan voi tutustua tarkemmin täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat