Paikalliset

Kesäkauden päättävä Seinäjoen Venetsialaiset järjestetään ensimmäistä kertaa – ohjelmaa rockin klassikoista jumppaan

VENETSIALAISET Uusi tapahtuma Seinäjoella päättää kesäkauden. Tapahtuman aikana muun muassa kuullaan musiikkia, nauretaan stand up -koomikolle ja jumpataan.

Jani Krvonen ja tapahtumapäällikkö Ari Kilpiö laskevat, että jos tapahtuma kerää kaikkiaan vähintään 4000 kävijää, tapahtuma voidaan järjestää jatkossakin.

Anna-Pia Ahola

Seinäjoen Venetsialaiset on uusi tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään Kampusrannassa.

Tapahtumapäällikkö Ari Kilpiön mukaan ohjelma on pyritty rakentamaan maltillisesti mutta laadukkaasti niin, että jokaiselle löytyy jotakin.

–Seinäjoki on niin järkyttävän kova musiikkikaupunki, ettemme alkaneet kuitenkaan hulluttelemaan, Kilpiö naurahtaa.

Monipäiväinen tapahtuma alkaa perjantaina ja päättyy keskiviikon opiskelijabileisiin. Isoin päivä on lauantai. Silloin on luvassa perhetapahtuma, jonka vetonaulana on Hevisaurus.

Illalla kuullaan raskaan rockin klassikoita, kun Masters of Metal -tapahtumakosepti tuo lavalle Antti Railion, Noora Louhimon (Battle Beast), JP Leppäluodon (mm. Charon) ja Timo Kotipellon (Stratovarius).

Venetsialaisten muu ohjelma rakentui tämän konseptin ympärille. Kilpiö toteaa, että kyseinen keikka on harvinaisuus: Masters of Metal heittää tänä vuonna vain kaksi keikkaa.

–Solistit ovat antaneet bändille treenattavaksi kappaleet, jotka haluavat vetää. Biisit ovat sellaisia, jotka ovat olleet laulajille itselleen tärkeitä.

Kilpiö on biisilistan nähnyt, mutta se pysyy salassa vielä keikkailtaan asti.

Bändissä soittavat muun muassa Raskasta joulua -konseptin perustaja Erkka Korhonen sekä neljä seinäjokelaismuusikkoa: Timo Luostari, Henri Peltola, Junnu Hirsimäki ja Juha Mäenpää.

Metallin mestareiden esiintymistauolla nähdään ilotulitus, joka ammutaan Framin puoleiselta rannalta.

Perjantaina on luvassa muun muassa stand upia ja dj Matti Airaksinen nousee lavalle, tiistaina taas jumpataan Martina Aitolehden johdolla.

Seinäjoen Venetsialaisia on järjestämässä viisi yhteistyökumppania. Pääjärjestäjänä toimii Seinäjoki Activity Park Oy, jonka toimitusjohtaja Jani Karvonen toivoo eri tapahtumien tavoittavan vähintään 4000 kävijää.

Samoihin lukuihin päätyy Kilpiö, joka toteaa, että se takaisi tapahtuman jatkuvuuden. Tapahtuma-alueelle mahtuu kerrallaan 1500–2000 ihmistä.

–Venetsialaiset toimii monissa muissa kaupungeissa. Jos täällä kysyntää on, sitten voi miettiä tapahtuman kasvattamista, Kilpiö tuumaa.

Karvonen sanoo, että tapahtumalla pyritään myös elävöittämään Seinäjoen jokivarsien elämää.

–Jokirannan kehittäminen on kaupungin strategiassa ja otimme siitä kopin ja tuomme kesäkauden päättäjäiset Seinäjoellekin. Katsotaan, miten tapahtuma toimii, Karvonen päättää.

Seinäjoen Venetsialaiset

Perjantaina 24.8. ohjelmassa stand up: Jacke Björklund, bilebändi Playa, Dj Matti Airaksinen, lauantaina 25.8. Hevisaurus ja Masters of Metal, tiistaina 28.8. Yvette-naisten jumppatapahtuma, keskiviikkona 29.8. End of Summer beat -opiskelijabileet.

Järjestäjinä toimivat T:mi PQ Production, Sävelkorva Oy, Yvette, Huvikumpu Oy, Seinäjoen Opiskelijapalvelut Oy, Seinäjoki Activity Park Oy, päiväkoti Jump Oy ja Jumpin vanhempainkerho.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat