Paikalliset

Seinäjoen viimeisin markkinointitemppu: julistautuu avaruuden pääkaupungiksi

Tilaa tuoreille ideoille. Seinäjoen kaupungin mukaan avaruuden pääkaupungissa on tilaa uusille ideoille ja reippaalle tekemiselle. Tässä on pelto, jonne parhaillaan rakennetaan Ideaparkkia.

Seinäjoen Sanomat

Seinäjoen kaupunki ja mainostoimisto TBWA\Helsinki ovat aloittaneet yhteistyön.

Yhteistyön seurauksena Seinäjoella julistaudutaan avaruuden pääkaupungiksi, jossa kaupungin mukaan "on tilaa kaikelle hyvälle".

– Vaikka kaupunki tunnetaankin sitä ympäröivästä avaruudesta, nyt puhutaan tilasta sanan kaikissa merkityksissä, kaupungin tiedotteessa pyöritellään sanoja.

Tilalla viitataan asukkaille tehtyyn kyselyyn, jossa kysyttiin, mille kaikelle Seinäjoella on tilaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan vastaukset ovat inspiroineet kaupungin markkinointitiimiä: "Ne toivat esille kaupungista monia hyviä puolia ja heijastelivat positiivista asennetta".

– Avaruuden pääkaupungissa on tilaa uusille ideoille ja reippaalle tekemiselle. Lakeudella on tilaa maantieteellisessä mielessä, mutta myös sanan kaikissa muissakin merkityksissä, Seinäjoen markkinointipäällikkö Anu Männikkö kuvaa.

Uudella kuntamarkkinointistrategialla Seinäjoki pyrkii vahvistamaan kasvuaan sekä tekemään itsensä näkyväksi.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kertoo kaupungin tiedotteessa, että Seinäjoen tavoitteena on olla jatkossa Suomen kasvukaupunkien top 3:ssa.

Tämä edellyttää Rasinmäen mukaan rohkeita tekoja, joilla saadaan herätettyä yritysten, potentiaalisten asukkaiden ja opiskelijoiden sekä matkailijoiden kiinnostus.

– Avaruuden pääkaupungissa on tilaa onnelle, unelmille ja onnistumisille. Seinäjoki on useana vuonna peräkkäin valittu suurten kaupunkien yritysmyönteisimmäksi kaupungiksi. Asukaslukumme kasvaa prosentin vuosivauhtia ja rakennamme asukaslukuun suhteutettuna eniten koko maassa, Rasinmäki toteaa tiedotteessa.

Rohkeita teoista ja tempauksista esimerkkinä kaupunki kertoo lähestyvänsä Teslan ja Space X:n perustajana tunnettua Elon Muskia viestipalvelu Twitterissä.

Perusteluna on se, että Musk on maailmankuulu kunnianhimoisista projekteistaan ja avaruuteen suuntautuvista visioistaan.

– Musk on aina asettanut tavoitteensa äärimmäisen korkealle ja nähnyt sinne, minne muut eivät vielä näe. Kun kyseessä on menestynyt yrittäjä ja maailmankuulu, intohimoisesti avaruuteen suhtautuva visionääri, tulee avaruuden pääkaupungin esittäytyä tällaiselle henkilölle, markkinointipäällikkö Männikkö perustelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat