Paikalliset

Kyrkösjärven uusi melontakeskus avataan yleisömelotuksella

Kyrkösjärven rantaan valmistui kesällä uusi melontakeskus. Avajaisia juhlitaan tulevana viikonloppuna melottamalla yleisöä.

Kyrkösjärven melontakeskuksen avoimet yleisömelotukset alkavat lauantaina 25.8.

Melontakeskus/Jukka Kuusisto

Kyrkösjärven melontakeskuksen avajaisia juhlitaan lauantaina 25. elokuuta kello 14-16. Tarjolla on vähän puheita ja paljon melontaa, melontaseura Kyrönjoen Koskihäjyt tiedottaa.

Avajaisissa tarjoillaan makkaraa Seinäjoen Ukuleleorkesterin säestämänä ja avoin melotus alkaa noin kello 14.30. Käytössä on avokanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja.

Kyrkösjärven melontaelämyshanke on Manner-Suomen Maaseutuohjelmaan kuuluva 150 000 euron hanke, josta kolmannes on talkootyötä. Rakentaminen alkoi maaliskuussa 2017 melontalaiturin tekemisellä jään päälle. Kokonaisuuteen kuuluvat laituri, neljä vajaa, pöytäpenkki, heimokivet, maan ensimmäinen kiinteä Greenland ropes -teline ja 20 kilometrin mittainen Kyrkösjärven vesielämysreitti.

Melottavan luontopolun tarpeisiin annettiin nimet yli 50 saarelle, niemelle ja lahdelle.

Hankkeen takana ovat Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus ja Maaseutuvirasto. Kyrönjoen Koskihäjyjä auttoivat talkoissa Lakeuden Elämysliikunta ja Lakeuden Latu. Kökkätyötä teki yli 150 tekijää yhteensä 5 000 tuntia.

Melontakeskuksessa tarjotaan melontaa myös Käpälikön luontopäivänä 2. syyskuuta kello 14-16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Melontakeskuksen laiturilta sukellellaan pää edellä kielloista huolimatta – "Hengenvaarallista"27.7.2018 14.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat