Paikalliset

NuermoFest tuo Mallaskosken rantaan neljä suomalaisen musiikin kiinnostavaa nimeä – luvassa aistien cocktail

NuermoFest tuo jälleen kotimaista vaihtoehtomusiikkia Seinäjoelle.

Cats Of Transnistria aloittaa NuermoFestin illan.

Promo

Seinäjoen Mallaskosken panimoravintolan rannan tehdasmiljöössä ja Myllypuiston luonnonympäristössä nyt kolmatta kertaa järjestettävä NuermoFest yhdistää tuoreen elektronisen musiikin ja sen tekijät, dj-kulttuurin, pienpanimo-oluet sekä oluen ympärille rakennetun ruoan.

NuermoFestin ohjelmapolitiikasta vastaava tuotantoryhmä on tänäkin vuonna käynyt intensiivisellä tarkastelulla läpi kotimaisen musiikin marginaaleja ja etsinyt kiinnostavia uusia nimiä ja julkaisuja. Tarkastelun tuloksena lavalle nousevat Kynnet, Cats of Transnistria, Kade ja Purple Domino.

Vastaava tuottaja Teemu Tuuttilan mukaan festivaalin sisään on kirjoitettu harkittu draaman kaari. Päivän avaa Cats of Transnistria -yhtyeen herkkä shoegaze–dream-pop. Tästä jatkaa Kynnet-yhtyeen suoraviivainen lo-fi-indierock.

Päivän hämärtyessä iltaan siirrytään samalla elektroniseen yöhön, kun Tuuttis-Aaron ja Jaakko Kestilän muodostama superkokoonpano Purple Domino maalaa taivaan iltaruskon sävyihin. Illan päättävän Kaden päihdyttävää teknococktailia värittää melodioiden ja akustisten äänimaailmojen tekstuurit.

Viime vuodeksi festivaalin kokonaisilmettä kehitettiin muun muassa laajemmalla aluevalaisulla: päättyvän kesän pimenevässä illassa väriasun sai esimerkiksi tunnettu maamerkki, Seinäjoen vanha vesitorni.

– Uusia ideoita on tällekin vuodella riittänyt jälleen jalostettavaksi. Mutta perusidea on edelleen sama: haluamme tehdä ihmisille sellaisen tapahtuman, jossa me itsekin viihtyisimme, ja jota on hauska tehdä. Elokuun loppu on festivaalin järjestämisessä siinä mielessä erityinen, että tunnelma pimenevissä illoissa on aivan omanlaatuisensa, Tuuttila kuvaa festivaalin luonnetta.

Vaikka NuermoFestin yhtenä kantavana teemana on alusta alkaen ollut yhdessä tekeminen ja tekijöiden moninaisuus, tänä vuonna ohjelmistoa rakennettaessa on kiinnitetty erityistä huomiota artistien sukupuolten tasaiseen jakautumiseen. Tässä on myös onnistuttu.

– Kansainväliset ja kotimaiset musiikkimediat alkoivat toden teolla keskustella viime talven aikana sukupuolesta festivaalien ohjelmistopolitiikassa. Useimmilla festivaaleilla naisten osuus esiintyjäkiinnityksistä on lähes olematon. Olen tyytyväinen, että Nuermoilla osuuden tasapuolinen jakautuminen on kutakuinkin saavutettu. Olemme saaneet kokoon erittäin tasokkaan ohjelman, jossa on myös huomioitu tekijöiden ja äänien moninaisuus, Tuuttila kertoo.

NuermoFest 25.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat