Paikalliset

Työryhmä esittää: Lääkintähelikopteri Seinäjoelle

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä esittää, että kaksi uutta lääkärihelikopteritukikohtaa sijoitettaisiin Seinäjoelle ja Lappeenrantaan.

Lääkintähelikopterin tulo Seinäjoelle on askeleen lähempänä toteutumista.

Minna Harmaala/arkisto

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on saanut valmiiksi esityksensä ensihoidon ilmailupalveluiden kehittämisestä. Työryhmä esittää, että kaksi uutta helikopteria sijoitettaisiin Seinäjoelle ja Lappeenrantaan.

Työryhmä vertaili erityisesti Vaasaa ja Seinäjokea sekä Lappeenrantaa ja Uttia väestön tavoitettavuuden ja hälytystehtävien tavoittamisen sekä ilmailu- ja ensihoitotoiminnan kannalta. Kokonaisuutena arvioiden Seinäjoki ja Lappeenranta ovat työryhmän näkemyksen mukaan Vaasaa ja Uttia parempia vaihtoehtoja.

Lisäksi työryhmä kokosi vertailevaa tietoa siitä, tulisiko lentotoiminta järjestää ostopalveluna, kuten nykyisin, vai omana tuotantona. Työryhmän mukaan oma tuotanto olisi toiminnan organisoinnin ja kustannusten näkökulmasta nykymallia toimivampi ratkaisu.

Lääkärihelikoptereiden lentotoiminnan järjestämisvastuu on tarkoitus keskittää tulevalle Pirkanmaan maakunnalle sote-uudistuksen yhteydessä ja yliopistollisten sairaanhoitopiirien nykyisin omistama, lääkärihelikopteritoimintaa hallinnoiva FinnHEMS Oy siirtää tulevan Pirkanmaan maakunnan omistukseen. FinnHEMS Oy:n nykyiset helikopterikentät ovat Vantaalla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Sote- ja maakuntauudistuksen aikataulun muuttuminen vaikuttaa myös ensihoidon ilmailupalveluihin liittyviin päätöksiin. Työryhmä esittää jatkosuunnittelua varten näkökohtia muun muassa muutosten rahoitustarpeista ja -tavoista.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat