Paikalliset

Seinäjoen keskussairaalassa otetaan käyttöön itseilmoittautuminen

Seinäjoen keskussairaalassa otetaan käyttöön ilmoittautumisautomaatit 5. syyskuuta alkaen.

Arkisto

Seinäjoen keskussairaalan kirurgian poliklinikan ja laboratorion asiakkaat ovat saaneet muutaman viikon ilmoittautua omatoimisesti tullessaan vastaanotolle sairaalaan. Tämän viikon keskiviikosta lähtien ilmoittautumisautomaatit tulevat käyttöön kaikkialla sairaalassa.

–Itseilmoittautuminen on laajasti käytössä eri puolilla Suomea. Potilaan prosessien ja potilastietojärjestelmien yhteensovittaminen on vaatinut meilläkin paljon työtä, mutta käyttöönottoon päästään suunnitellun aikataulun mukaisesti, kertoo projektipäällikkö Satu Sorila Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaalaan poliklinikalle, tutkimuksiin tai vastaanotolle saapuva ilmoittautuu ensin sairaalan pääovilla olevilla automaateilla. Automaatilta jokainen saa käyntinumeron ja opastuksen vastaanottavaan yksikköön, jossa ilmoittaudutaan vielä uudelleen.

Automaatilla asiointi sujuu nopeimmin kela-korttia näyttämällä tai kirjoittamalla henkilötunnuksensa. Automaatti antaa tulosteen, jossa on tiedot vastaanottavasta yksiköstä.

Sairaanhoitopiirin mukaan ilmoittautumisautomaatit tuovat sujuvuutta asiointiin ja parantavat yksilön tietosuojaa. Useimpiin yksiköihin jää vielä asiakaspalvelupisteet, josta saa opastusta ja neuvontaa automaatilla asiointiin. Myös sairaalan pääovilla on varauduttu opastamiseen käyttöönoton alkupäivinä.

Itseilmoittautuminen ei koske keskussairaalan vuodeosastoille tulevia, eikä myöskään Seinäjoen terveyskeskuksen vastaanotolla asioivia Y-talon puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat