Paikalliset

SJK:n Mehmet Hetemaj: "Meidän täytyy olla ´mulkumpia´ kentällä"

VEIKKAUSLIIGA SJK kohtaa tänään Turun TPS:n. Ottelussa on panoksena sarjassa säilymisen kannalta elintärkeät pisteet.

Arkistokuva/ Sirpa Repo

Veikkausliigan Kuntopuntari näyttää kahden joukkueen osalta eri suuntiin.

SJK on saanut edellisistä kolmesta pelistä ainoastaan yhden tasapelipisteen PS Kemiltä, ja Kerhon edellisestä voitostakin on kulunut jo kuukausi.

TPS on puolestaan voittanut kolmesta edellisestä pelistään kaksi. Turkulaiset ovat voittaneet nämä pelit vielä selvin luvuin: sekä VPS että PS Kemi kaatuivat lukemin 4–1.

SJK on kärsinyt ailahtelevien esitysten lisäksi tehottomuudesta. Viimeisessä kolmessa pelissä on syntynyt ainoastaan kolme maalia. Samaan aikaan TPS on onnistunut kahdeksan kertaa. Turkulaisten ryhmästä SJK tulee merkitsemään Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen nimetyn hyökkääjän Sterling Yateken, joka viimeisteli PS Kemiä vastaan peräti neljä maalia.

Molemmilla joukkueilla on Seinäjoella pelattavassa ottelussa loppukautta ajatellen suuret panokset, sillä sarjataulukossa joukkueiden ero on ainoastaan kaksi pistettä.

TPS on sarjan toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla. SJK on yhdeksäntenä. Kaksikon välissä on IFK Mariehamn, pisteen erolla molempiin.

Mikäli TPS siis onnistuu hakemaan Seinäjoelta voiton, se veisi joukkueen SJK:n edelle sarjataulukossa. SJK:lle tappio ottelusta tarkoittaisi samalla ajautumista putoamiskamppailuun.

Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet SJK:n voittoihin. Kauden alussa SJK voitti Valkeakoskella pelatun ottelun 2–0 ja kesäkuussa Seinäjoella 4–0.

Veikkausliiga on ollut maajoukkuetauolla.

Maajoukkuetauon aikana joukkue on saanut loukkaantumisista kärsineitä pelaajiaan takaisin vahvuuteen. Heistä kenties tärkeimpänä keskikentän taistelija Mehmet Hetemaj.

Hetemajn mukaan edessä pisteiden kannalta suuri peli. Panokset ja paineet ovat kaikkien tiedossa.

– Olen kuitenkin luottavainen ja meininki on ollut treeneissä hyvä. Jokainen on ymmärtänyt sen, että enää ei ole varaa virheaskelille. Tämä on edelleen meidän omissa käsissä ja se on aina hyvä homma niin kauan kuin se on niin. Haluamme, että se on vielä enemmän meidän omissa käsissä torstain jälkeen, Hetemaj toteaa seuran tiedotteessa.

Hetemaj haluaa nähdä TPS-ottelussa kovuutta kentällä.

– Tietenkin panokset luovat paineita, mutta olen luottavainen, sillä jos menemme otteluun siten, että luotamme ennen kaikkea itseemme ja palataan vähän semmoiseen kovaan, ärsyttävän pelaajan muottiin. Olemme mielestäni olleet vähän liian kilttejä nyt viime peleissä. Meidän täytyy olla "mulkumpia" kentällä. Se ei riitä, että vain pari äijää siellä on, nyt on sellainen hetki, että tarvitaan aivan jokaista pelaajaa, Hetemaj painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Respect-palkinto myönnetään tänä vuonna erityisliikuntaryhmä SJK-Tiikereille 13.9.2018 12.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat