Puheenaihe

Ohikulkija pelasti tajuttoman nuoren kadulta keskellä päivää – tuskastunut äiti: "Nuorten oikeuksia korostetaan liikaa"

Kuvituskuva.

Lotta Åberg / arkisto

Ohikulkija löysi viime sunnuntaina Porvoossa tajuttoman nuoren makaamasta kevyenliikenteenväylällä. Hänet toimitettiin sairaalaan ensin Porvooseen ja sitten Helsingin Meilahteen.

Uusimaa-lehti kertoo, että apu tuli viime hetkellä. 17-vuotiaan nuoren elimistöstä löytyi muun muassa erittäin vaarallista fentanyyliä, joka on tehohoitoon tarkoitettu vahva kipulääke, mutta joka voi aiheuttaa muun muassa hengityksen lamaantumista.

Nuori löytyi kadulta aamupäivällä. Nuoren äiti kertoo Uusimaalle, että hänen lapsensa oli viettänyt viikonloppua useamman alaikäisen nuoren porukassa.

– Hänen seurassaan oli viikonloppuna muitakin nuoria. Kaikki olivat alaikäisiä. Vanhempien kannattaa nyt ottaa tarkempi ote nuoriinsa. Meidänkin nuoren kropasta löytyi seitsemää eri huumausainetta. Huumeongelmaa ei oteta riittävän vakavasti.

Tuskastunut äiti kertoo, että nuorille korostetaan liikaa heidän oikeuksiaan. Enemmän pitäisi puuttua nuoren ongelmiin.

– 16 vuotta täyttäneen nuoren ei esimerkiksi tarvitse laitoshoidossa suostua huumetestiin. Ja alaikäisten rikkeistä tulee vain ilmoitus huoltajille poliisilta tai sosiaalitoimesta, muttei esimerkiksi sakkoja tai apua. Sehän vain lisää nuorten välinpitämättömyyttä. Minusta nuoria ei pitäisi päästää esimerkiksi laitoshoidosta lomille ellei tämä suostu testeihin.

Lue koko juttu Uusimaasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat